Илон Мъск бързо си промени мнението за някои от промените,

...
Илон Мъск бързо си промени мнението за някои от промените,
Коментари Харесай

Мъск обърна палачинката за постоянните забрани в Twitter - засегнаха него

Илон Мъск бързо си промени мнението за някои от измененията, които обещаваше в Twitter - откакто го засегнаха персонално. Преди да закупи обществената платформа, милиардерът обещаваше, че няма да има непрекъснато изпъждане на профили, като даже даде обещание да върне този на Доналд Тръмп.

Дни откакто купи Twitter обаче, той се оказа цел на имитатори - освен това хора със " синя чавка ", т.е. с верифицирани профили, които смениха името си на неговото.

Сред тях са американската комедиантка Кати Грифин и карикатуристът Джеф Жакес, които получиха мигновено бан (от англ. ban  - възбрана, изгонване).

И сега разпоредбите на Twitter не разрешават на потребителите да се показват за други хора в обществената мрежа. Но откакто бе обиден персонално, Мъск разгласи, че първо, това ще води до непрекъсната възбрана, и второ, всяка промяна на името ще маха " синята чавка " за известно време. Изключения ще има единствено за тези, които видно са основали пародиен профил - и са оповестили това ясно в описанието.

Едновременно с това предходната седмица той разгласи проекта си да желае по 8 $ на месец за верифициране на сметки.

Социалната мрежа към този момент е много разтърсена от промяната на благосъстоятелност. Множество известни персони се местят към алтернативата Mastodont, която е децентрализирана платформа, а Twitter още веднъж се изпълни с тролове и расистки изявления, очевидно в опит да се ревизират границите на това, което Мъск ще допусне.
Още по темата
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР