Илиян Радулов ще започне 2023 г. в топ 10 на

...
Илиян Радулов ще започне 2023 г. в топ 10 на
Коментари Харесай

Илиян Радулов: Мечтата ми е някой ден да съм в топ 20 на све...

Илиян Радулов ще стартира 2023 година в топ 10 на международната класация. Преди една седмица Радулов и Адрияно Дженев завоюваха купата на двойки на " Ориндж Боул ".

През този сезон Радулов има две извоювани трофеи на сингъл от шампионати на ITF. Той победи с първите места на шампионат от първа категория в Сърбия и на шампионат от второкласен в Германия. Илиян беше част от националния тим за България за мъже за Купа „ Дейвис ", а също по този начин се показа доста мощно в мачовете на националния тим до 18 година Българинът приключи на пето място на Европейското персонално състезание до 18 година в Клострес (Швейцария). Радулов стана първенец на сингъл и смесени двойки на Държавното персонално състезание за мъже навън. Илиян също по този начин е троен първенец при юношите на Държавното персонално състезание по тенис навън до 18 годишна възраст. Илиян Радулов даде особено изявление за уеб страницата на Българска федерация по тенис.

Поздравления за страхотното показване на шампионатите в Съединени американски щати и Мексико. Няколко дни по-късно по какъв начин оценяваш този триумф?

- За мен това е същинско достижение и съм горделив, че съумях да го го реализира!

Цялостно по какъв начин оценяваш представянето си на тези шампионати. Доволен ли си и съжаляваш ли за нещо?

- Спокойно мога да кажа, че съм удовлетворен от представянето си, раздадох се оптимално, и общо взето реализирах задачите си, по тази причина не скърбя за нищо. Може би единствено, че не съумях да печеля първото място на „ Ориндж Боул " на сингъл.

През годината завоюва и два шампионата за юноши от ITF. Къде съгласно теб игра най-силно?

- Определено най-силно играх на шампионата от първа категория в Панчево (Сърбия), където триумф да го печеля



С Адрияно имате към този момент няколко трофеи на двойки. Какво е главното за тези триумфи?

- Може би е основата на всичко е, че ние сме освен сътрудници по двойки, само че и положителни другари отвън корта. Разбираме се добре по време на мач, поддържаме се в сложните моменти, което е ключът на триумфа в една добра двойка.

Ще посрещнеш годината в топ 10 в света при юношите. Каква е задачата ти и фантазията за идната година?

- Целта ми през идната година е да се възползвам оптимално добре от преимуществата, които ми дава положителното ми класиране при юношите, а точно присъединяване в мъжки шампионати и надлежно пробив в огромния тенис. А фантазията ми е някой ден да съм в топ 20 на света при мъжете.

Постигнахте доста положителни резултати с нац.отбор за юноши до 18 година Какво е възприятието да играеш за България?

- Чувството е велико! Обичам да играя за България. Тръпката да играя за страната си ме кара да се усещам ужасно, да давам всичко от себе си на корта, с цел да се показва по най-хубавия метод. Все отново не играя единствено за себе си, а съставлявам родината си!



Беше част от нац.тим на България за мъже за Купа Дейвис при успеха над Южна Африка. Какво прекарване беше това за теб?

- Беше нещо ново за мен, извънредно потребно, научих доста неща от капитана Валентин Димов и водача на тима Димитър Кузманов. Благодаря на Валентин Димов за оказаното доверие към мен.

Къде най-вече би трябвало да подобряваш играта си?

- Във всички съставни елементи. Най-вече би трябвало да подобря началния си удар и играта си наоколо до мрежата.

Кой се грижи за подготовката ти?

- Христо Боянов, който е и мой вуйчо, а от към физическа подготовката разгадавам на треньора си Йордан Йовчев.



Чувстваш ли поддръжка за това което правиш и искаш ли да благодариш на някого за тези триумфи?

- Бих желал да да благодаря на фамилията си, на близки и другари, на треньорите ми, и на сестра ми Йоанна с която упражнявам. Също по този начин специфични благодарности към Българска федерация по тенис и господин Стефан Цветков за поддръжката през годините. На Цветана Пиронкова с която упражнявах много дълго време и доста оказа помощ за развиването ми.

Ще имаш ли време за отмора по време на празниците?

- Няма да мога да си разреша отмора, тъй като месец януари стартира откритото състезание на Австралия, което очаквам с неспокойствие.

Какво ще пожелаеш на тенис обществеността в България за Новата година?

- На първо място здраве и шанс. Нека бъдем всеотдайни и работливи във всяко начинание! Дано Новата година донесе повече мотиви за наслада с обичаната игра. Весели празници на всички!
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР