Илиян Радулов ще играе срещу Бранко Джурич от Сърбия за

...
Илиян Радулов ще играе срещу Бранко Джурич от Сърбия за
Коментари Харесай

Илиян Радулов ще играе за третото място на финалния Мастърс при юношите

Илиян Радулов ще играе против Бранко Джурич от Сърбия за третото място на Мастърс шампионата на най-хубавите осем тенисисти до 18-годишна възраст, който се организира в китайския град Чънгду. Българинът отстъпи на полуфиналите с 3:6 6:7(4) на Джоел Шверцлер от Австрия, като срещата продължи 1 час и 39 минути, а Илиян изпусна преднина от 5:3 във втория сет.

Радулов направи пробив още в първия гейм на срещата само че загуби идващите четири гейма и скоро откриващата част отиде в актива на австриецът. Шверцлер се откъсна с брейк напред и в началните минути на втория сет, единствено че нашият съотечественик направи страхотна ответна серия и справедливо поведе с 5:3.

За страдание, то Илиян не можа да затвори частта и се стигна до тайбрек, в който Шверцлер реализира мини пробив за задатък от 6:4 точки и осъществя още първия си мачбол, вземайки реванш от бългатина за загубата, която беше позволил от него на 1/2-финалите в Пловдив.

В момента Илиян се намира на осмо място в международната класация за юноши. През тази година Радулов завоюва купите на шампионатите от категория J300 в Пловдив и Вашингтон. Родният ни представител стигна и до четвъртфиналите на шампионатите от Големия шлем за юноши - Ролан Гарос и Australian Open.

Българинът завоюва и първата си купа за мъже от шампионати на ITF. Той победи на шампионата в Пазарджик през месец май с награден фонд 15 хиляди $, а отличните му резултати преди няколко дни доведоха до това да подпише контракт със световноизвестната мениджърска американска организация " Octagon ", която съставлява и Григор Димитров.

18-годишният тенисист е вторият българин, който се класира за шампионата на осемте най-хубави юноши през годината, откакто Адриан Андреев приключи на трето място на надпрева

Източник: tennis.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР