Илиян Радулов ще играе срещу Бранко Джурич от Сърбия за

...
Илиян Радулов ще играе срещу Бранко Джурич от Сърбия за
Коментари Харесай

Илиян Радулов ще играе за третото място на Мастърс турнира на най-добрите осем юноши до 18 г.

Илиян Радулов ще играе против Бранко Джурич от Сърбия за третото място на Мастърс шампионата на най-хубавите осем тенисисти до 18 годишна възраст. Надпреварата се организира в Чънду, Китай.

Българинът отстъпи на полуфиналите с 3:6, 6:7(4) на Джоел Шверцлер от Австрия. Срещата продължи 1 час и 39 минути, а Илиян имаше преднина от 5:3 във втория сет.

Радулов стартира мача с пробив още в първия гейм, само че загуби идващите четири гейма за 1:4. До края на сета нови пробиви нямаше и Шверцлер завоюва с 6:3.

Българинът изостана с 1:3 във втория сет, само че направи страхотна серия и поведе с 5:3. При този резултат Илиян сервира за продобиване на сета, само че позволи пробив. До края на сета нови пробиви нямаше и се стигна до тайбрек. В него Шверцлер поведе с 6:4 точки и от първата си опция затвори мача в своя изгода.

Така Шварцлер си върна за загубата от Радулов на полуфиналите на шампионата в Пловдив.

В момента Илиян Радулов се намира на осмо място в международната класация за юноши. През тази година Радулов завоюва купите на шампионатите от категория J300 в Пловдив и Вашингтон. Илиян стигна и до четвъртфиналите на шампионатите от Големия шлем за юноши - Ролан Гарос и Australian Open.

Българинът завоюва и първата си купа за мъже от шампионати на ITF. Той победи на шампионата в Пазарджик през месец май с награден фонд 15 хиляди $.

Илиян Радулов е вторият българин, който се класира за шампионата на осемте най-хубави юноши през годината. През 2018 година Адриан Андреев приключи на трето място.

Намерете Българска национална телевизия в обществените мрежи:,,,
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР