Илиян Радулов се класира за 1/2-финалите на Мастърса на осемте

...
Илиян Радулов се класира за 1/2-финалите на Мастърса на осемте
Коментари Харесай

2 от 2: 18-годишният Илиян Радулов е в топ 4 на финалния Мастърс при юношите!

Илиян Радулов се класира за 1/2-финалите на " Мастърса " на осемте най-хубави тенисисти до 18 години, който се организира в китайски град Чънгду. Българинът надигра локалния представител И Джоу с 6:4 6:7(3) 6:1 и по този начин си обезпечи излизане от група " A " на надпреварата, откакто през вчерашния ден победи и французина Артур Геа с 6:3 6:4. Така на следващия ден Радулов ще излезе в спор за първото място в своя поток, а негов противник ще бъде Родриго Пачеко от Мексико, като международният номер две при юношите също не е губил мач до момента в хода на конкуренцията.

Един пробив стигна на родния ни представител да се поздрави с триумфа в откриващия сет, а Илиян имаше брейк преднина и във втората част, само че китаецът изравни резултата и победи безапелационно в последвалия тайбрек, с цел да вкара мача в съдбоносен трети сет. Там обаче Радулов показва образно по-голямата си класа и се поздрави с крайния триумф след 2 часа и 2 минути прекарно време на корта.

Към момента 18-годишният ни съотечественик заема 8 място в международната ранглиста за юноши и по-рано през сезона завоюва своята дебютна купа при мъжете, триумфирайки на фючърса в Пазарджик. Радулов е вторият българин, който играе на юношеските финали, откакто Адриан Андреев го стори през 2018-а година и приключи на трето място в шампионата.

 

 

Източник: tennis.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР