Илиян Радулов отпадна на четвъртфиналите при юношите и девойките на

...
Илиян Радулов отпадна на четвъртфиналите при юношите и девойките на
Коментари Харесай

Физически проблеми спряха пловдивчанина Илиян Радулов на четвъртфиналите на Australian Open

Илиян Радулов отпадна на четвъртфиналите при юношите и девойките на първия за 2023 година шампионат от Големия шлем - Откритото състезание на Австралия.
Прочетете още
За страдание физически проблеми не разрешиха на Радулов да покаже играта си и да се опълчи на Лърнър Тайън от Съединени американски щати. 17-годишният американец е 770-и в международната класация за мъже. През предходната година Тайън играе с уайлд кард в главната скица на US OPEN за мъже. Там той печели и първия сет в мач против Кечманович. Въпреки проблемите Илиян реши да не се откаже и доигра срещата, която загуби с 0:6, 0:6 за 41 минути игра.

Така приключи превъзходното показване на българските юноши и девойки на Australian Open.

България бе показана от рекорден брой тенисисти на Australian Open. И петте българчета дебютираха на шампионат от Големия шлем.

Преди днешната среща Радулов реализира три победи при единствено един изгубен сет. Адрияно Дженев също реализира два страхотни триумфа при юношите. На осминафиналите Дженев отстъпи на класиралия се на полуфинал №3 в схемата Александър Блок от Белгия.

При девойките Росица Денчева игра на доста високо равнище и след две победи загуби на осминафиналите от фаворитката за купата Мира Андреева от Русия. Преди това Денчева отстрани финалистката от Уимбълдън и №10 в схемата Лука Удварди (17 г.) от Унгария и №38 в международната класация при девойките и №885 при дамите Татум Еванс (17 г.) от Съединени американски щати.

Елизара Янева също записа победа в главната скица. Йоана Константинова пък бе напът да направи страховит поврат против класиралата се за полуфиналите Рана Стойбер от Англия.

Треньор на родните гении от страна на БФТ в Австралия е Пресиян Коев.

 
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР