Илиян Илиев започва своята си кариера във ВиК – Ловеч,

...
Илиян Илиев започва своята си кариера във ВиК – Ловеч,
Коментари Харесай

Ето кой е Илиян Илиев – сивият кардинал във ВиК. Човекът, оплел в мрежите си цялата водна инфраструктура на държавата

Илиян Илиев стартира своята си кариера във ВиК – Ловеч, а след това заема позицията комисар по водата в КЕВР. След тази позиция пък, той се връща като началник на ВиК – Шумен, а след това точно по негова самодейност се основава холдинг ВиК. Тук е моментът да подчертаем, че зад основаването на холдинга действително стои една единствена цел, а тя е да се управляват обособените сдружения на ВиК, както и централизирано да могат да се назначават комфортни хора за техни шефове. В момента началник на холдинга е Ирина Георгиева, която пък преди да вземе тази позиция е отговаряла не за друго, а за публичните поръчки. Всеизвестно е, че Георгиева е напълно протеже на Илиян Илиев и дружно с министърката на Министерство на регионалното развитие, Коритарова, всички те играят в един тим.

Тук е разумно всеки да се запита, защо се бори този тим? Отговорът, както постоянно е монотонен – за пари. В Бургас, да вземем за пример, макар че сдружението бе на облага, след едногодишна правосъдна сага, въпреки всичко бе заменен шефът Генчо Тенев, човек от София, посочен точно от този тим. Защо е било значимо всичко това ли? Ами, тъй като точно ВиК – Бургас чака доста скоро еврофинансиране, на стойност 400 млн. лева

 

Както сами може да се сетите, за тима е доста значимо, точно той да управлява и похарчи тези пари, а не някой случайник като Тенев. Същата е обстановката и във Варна, където актуалният началник пък минава за човек на Даниел Славов, по-известен като Дидо Дънката. 

 

Освен тези ясни за всички схеми на надзор, тимът се стреми да не допусне и нещо друго, което по принцип наложително би трябвало да се случи в ВиК-тата. Става дума за така наречен система за обща цифровизация на ВиК сдруженията, деяние, което по всякакъв начин е възпрепятствано заради простата причина, че в този момент 90% от отчитанията се реализират на ръка. И сами може да се сетите, че в случай че бъде въведена обща цифрова отчетна система, една камара от актуалните схеми мигновено биха отпаднали. Тук е моментът и да добави, че профилираният програмен продукт, който сега се употребява от ВиК и носи името “Инкасо ”, е дело на компанията “Унисофт ” ООД от град Русе и е още веднъж персонална поръчка и избор на сивия кардинал Илиян Илиев. 

 

Въобще вероятната бъдеща цифровизация на ВиК сдруженията се оказва огромен боязън за сегашното управление, защото сега едно сдружение елементарно може да бъде изкарано на загуба, а всички планове, свързани с еврофинансиране, да бъдат следени само от холдинга и Министерство на регионалното развитие. Последното е изключително значимо, защото сега следва финансиране на цели шест сдружения по програмата “ОПОС ”, на обща стойност 900 млн. лева Както и на още 10 по-малки плана, на обща стойност 300 млн. лева по Плана за възобновяване и резистентност. 

 

Накратко, напълно умерено може да се каже, че към днешна дата ВиК сдруженията и целият ВиК холдинг съставляват един дълбок бунар за схеми, обири и злоупотреби. Много лица са навързани в тази игра, само че несъмнено над всички тях изпъква сивият кардинал на ВиК у нас Илиян Илиев.

Инфо: mutrinews.com

Тагове: Даниел Славов Дидо Дънката Илиян Илиев инкасо Ирина Георгиева КЕВР МРРБ контрол опос сив кардинал холдинг „ Унисофт “ ООД ВиК ВиК Бургас ВиК Варна ВиК Йовковци ВиК Шумен
Източник: kliuki.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР