Илиян Илиев вчера е бил освободен от поста управител на

...
Илиян Илиев вчера е бил освободен от поста управител на
Коментари Харесай

Освободиха шефа на ВиК – Шумен, пращат го да спасява Перник от сушата

Илиян Илиев през вчерашния ден е бил освободен от поста шеф на „ ВиК “ ООД – Шумен, с решение на Общото заседание на съдружниците.
На 20-ти ноември министърът на районното развиване и благоустройство Петя Аврамова е изпратила до Илиян Илиев писмо, с което изисква привикване на общо заседание единствено с две точки в дневния ред – освобождение на шефа на „ ВиК “ ООД, надлежно избор на нов шеф .
Министърът съставлява страната в сдружението в качеството си на съучастник, притежаващ мажоритарен дял 51% от капитала му.
Общото заседание по искане на Министерство на регионалното развитие е свикано на 4-ти декември.
Решението за освобождение на Илиян Илиев е взето не с безусловно болшинство от присъстващите притежатели на 96% от капитала на сдружението. Представителят на община Шумен е дал своя вот „ въздържал се “.
За нов шеф до осъществяване на конкурс е определена Жанета Георгиева-Панайотова. Тук представителят на община Шумен е дал своя вот „ Против “, а представителят на Нови пазар се е въздържал.
Припомняме, че шефът на „ ВиК “ ООД – Перник, Иван Витанов бе освободен от поста си на 20-ти ноември, ден преди Министерство на регионалното развитие да изпрати писмото до „ ВиК “ – Шумен.
Причините за това бяха оповестени от зам.-министър Николай Нанков. Пред медиите той изясни, че Витанов има пропуски в оправянето с безводието и водния режим в Перник.
А преместването на Илиян Илиев в Перник е доказано пред вестник „ Труд “ от представителя на „ ВиК “ в Шумен Камен Андонов, който прецизирал, че с шефа са водени диалози да поеме водоснабдителното сдружение в миньорския град.  
Справка в Търговския указател сочи, че началник на " ВиК " - Перник, към момента се води Иван Витанов и няма оповестено известие за привикване на съвещание на общото му заседание.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР