Илия Стоянов и Венелин Стойчев са първите двама състезатели на

...
Илия Стоянов и Венелин Стойчев са първите двама състезатели на
Коментари Харесай

Големият финал по FIFA20 излъчи първите двама състезатели на ПФК Левски в електронните спортове

Илия Стоянов и Венелин Стойчев са първите двама състезатели на ПФК Левски в електронните спортове. Двамата стигнаха до финала на FIFA20 шампионата, проведен взаимно с сътрудниците от ESL и ще имат достойнството да пазят цветовете на обичания клуб в борби с грандовете на европейския и международен футбол, оповестява от " синия " отбор.

ПФК Левски се трансформира в първия футболен клуб в България, който има собствен тим в електронните спортове. Големият край на шампионата продължи близо седем часа, а шоуто бе коментирано от един от най-разпознаваеми " футболни " гласове в България Стефан Стоянов от Дарик радио и Васил Калинчев, прочут в online средите xXShadowXx. Освен, че е един от най-известните български основатели на gaming наличие, Васил е най-големият gaming YouTuber в България с над 364 хиляди клиенти, 49 702 почитатели във Фейсбук и 54 000 в Instagram.

Според разпоредбите на шампионата на четвъртфиналите се играеше до 2 победи от 3 мача, до момента в който на полуфиналите - до 3 победи от 5 мача.

В символичния край сред двамата спечелили Венелин Стойчев победи Илия Стоянов с 2:1 в името на шоуто.

Двамата печелят и карти за VIP-ложата на стадион " Виваком Арена - Георги Аспарухов ", както и опцията да разискват и ползват своите тактики с играещия треньор - Симеон Славчев.
На четвъртфиналите Илия Стоянов победи Диян Райков с 2:0 победи. В решителната борба за финала Илия съумя да обърне серията от 0:1 до 3:1 в своя изгода против Николай Боков. И четирите срещи бяха извънредно трагични, като до последно спечелилият бе незнаен.

На четвъртфиналите Венелин Стойчев победи също с 2:0 победи, а в решителната борба за финала мина през трагичен триумф с 3:2 победи над Младен Георгиев.

Илия Стоянов, който се състезава с nickname DobrevVasil е спечелилият от квалификационния шампионат от 11 април. Той е на 20 години и е от град Бургас. Дядото на Илия е индивидът, поради който стартира да поддържа Левски. " Тогава разбрах, че " синия " тим е нещо доста огромно ". Любимият му мач е успеха над ЦСКА с 2:1 на 27 април 2013 година, а обичаният миг - гола на Жоао Силва в 90-та минута в същия дуел. С електронни спортове стартира да се занимава през 2018 година, а по-сериозно навлиза в тях предходната година.

Венелин Стойчев, който се състезава с nickname s0und, е на 19 години и е от град Бургас. От дребен огромната му пристрастеност е футболът. Харесвам да го практикува и да гледа. Любимият тим на Венелин е Реал (Мадрид).

" Като цяло не съм огромен последовател на българското състезание. Когато обаче играе Левски ги поддържам с наслада. Затова се включих в събитието, което организирахте! Най-паметният дуел на Левски за мен е успеха с 5:4 над Барселона през 1976 година. Слушал съм и съм чел доста за тази среща ", сподели Венелин. Той се занимава с електронни игри от доста дребен. Първата FIFA, която е играл е FIFA10 и оттогава не е пропущал всяко едно издание на играта.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР