Илия Милушев, съветник по сигурността на президента, е арестуван, предаде

...
Илия Милушев, съветник по сигурността на президента, е арестуван, предаде
Коментари Харесай

Още един експерт, работещ за президента, е арестуван

Илия Милушев, консултант по сигурността на президента, е задържан, съобщи БГНЕС.
Днес 09.07.2020 година, екипи от военни следователи и прокурори, след позволения на арбитър от Софийски боен съд, правят претърсвания и изземвания на три адреса, намиращи се в гр. София. Действията по следствието се правят по досъдебно произвеждане, което е формирано за закононарушение по член 357 от Наказателен кодекс – оповестяване на държавна загадка.
Със заповеди на органи на Министерство на вътрешните работи, за 24 часа са арестувани М.К. – някогашен чиновник на Държавна организация " Разузнаване " и И.М. – консултант на президента на Република България. Първоначално И.М. е разпитан като очевидец. След осъществена компютърно-техническа експертиза на конфискуван от него телефон, се открива, че в апарата има информация, касаеща Държавна организация “Технически интервенции ”. Доброволно е предал четири документа, които са били нерегламентирано изнесени от Държавна организация " Разузнаване ". Според ДАР, документите съдържат информация, представляваща държавна загадка. Милушев е обяснил, че е намерил документите в служебната си каса в кабинета на постройката на Администрация на президента. Това е наложило осъществяването на дейности по следствие и в постройката на президентската администрация.
Предстои наблюдаващите прокурори да извършат преценка дали ще бъдат предявявани обвинявания и взети ограничения за неотклонение на арестуваните.
По досъдебното произвеждане има и още две лица /П.В. и А.З./, привлечени в качеството им на обвинени, по отношение на които са взети ограничения за неотклонение " домакински арест ".
Иначе информация за допустимо нарушаване на тематика класифицирана информация във връзка с Милушев разгласява организация ПИК още през вчерашния ден, 8 юли. Известната на всички като качество на работата организация писа, че връзките в разузнаването на Милушев наподобявали " тайна шпионска група ".
По-рано през днешния ден и ДАНС излезе с публична информация за Милушев - можете да научите каква ТУК!
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР