Илия Лингорски встъпи в длъжност като член на Управителния съвет

...
Илия Лингорски встъпи в длъжност като член на Управителния съвет
Коментари Харесай

Илия Лингорски встъпи в длъжност като член на Управителния съвет на БНБ

Илия Лингорски встъпи в служба като член на Управителния съвет на Българската национална банка. Той влиза в управата на институцията от квотата на президента. Лингорски ще смени на поста Елица Николова, чийто мандат изтече.

„ Познавам добре опита и качествата на Лингорски. Той ще получи цялостна поддръжка от сътрудниците си “, по този начин го приветства шефът на Българска народна банка Димитър Радев,  като му пожела и сполучлив мандат.

Президентът Радев съобщи, че за него е наслаждение да показа номинацията на Лингорски. Държавният глава напомни, че в закона написа, че „ постът би трябвало да се заема от хора с високи морални качества и с потвърден професионализъм в региона на стопанската система, финансите и банковата активност “.

Държавният глава уточни, че Българска народна банка е най-авторитетната институция у нас.

От своя страна Илия Лингорски увери, че ще работи за одобряването на репутацията на Българска народна банка. По думите му той приема работата като дълг.

Лингорски благодари на своя предходник Елица Николова и означи, че тя е вдигнала доста високо летвата, което го задължава да даде най-хубавото от себе си на поста.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР