Илия Груев разкри пред вестник “Билд”, че неговият баща Илия

...
Илия Груев разкри пред вестник “Билд”, че неговият баща Илия
Коментари Харесай

Илия Груев: Искам да се наложа в Бундеслигата и да играя за България

Илия Груев разкри пред вестник “Билд”, че неговият татко Илия Груев - старши е изиграл огромна роля за подписването на нов контракт с Вердер. От клуба публично оповестиха, че 22-годишният българин е траял договора си, който изтичаше през идващото лято.

“Баща ми знае по какъв начин мисля. Той бе напълно наясно със обстановката. Попитах го за съвет и наклонността при него бе ясна: Вердер. Моят сътрудник водеше договаряния и с други клубове.

На първо място в главата ми обаче бе Вердер. Това е моят тим. След 8 година в него считам, че мога да го кажа”, показа досегашният юношески национал на България.

През миналия сезон Груев направи пробив в първия отбор на Вердер. От 34 мача във Втора бундеслига той взе присъединяване в 26 и записа 1 гол.

След положителното показване на българина се появиха информации за интерес към него в подтекста и на това, че към момента не бе възобновил контракта си с бременци. “Кикер” разгласи, че други два тима от Бундеслигата го наблюдават, а “Билд” прибави към тях гранда на Нидерландия Аякс.

“Вярвам, че това е същинското начало за мен. Имам упоритости. Искам да се наложа в Бундеслигата и да изиграя доста мачове. Ще имам опция да се сравня с част от най-хубавите футболисти в света. Оптимист съм, че мога да надградя представянето си от предишния сезон”, съобщи на конференция във връзка новия контракт Груев.

От Вердер не прецизираха за какъв интервал е контрактът. Българинът разгласи единствено, че той е дълготраен. Прогнозата на немските медии е, че е най-малко до лятото на 2025 година

Заради изчистения си и зрял изказ, както и тъкмо подбраните думи Илия бе окуражителен от репортера на deichstube.de Бьорн Книпс, който се поинтересува дали постоянно е било по този начин.

“Благодаря за комплимента. Това ми харесва. В Ерфурт бях 2 година представител на класа”, отговори с усмивка Груев. Той засегна тематиката и за мъжкия народен тим на България.

“Надявам се през септември да бъда в състава”, сподели халфът.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР