Илия Груев говори преди двубоите между Левски и Айнтрахт Франкфурт

...
Илия Груев говори преди двубоите между Левски и Айнтрахт Франкфурт
Коментари Харесай

Илия Груев: Костов е много по-опитен треньор от Дино Топмьолер

Илия Груев приказва преди дуелите сред Левски и Айнтрахт Франкфурт в плейофа на Лигата на конференциите. Специалистът е на мнение, че немският отбор е любимец, само че " сините " имат своите шансове. Ето какво сподели той пред сътрудниците от dspot.

" Първо доста неща се случиха в Айнтрахт Франкфурт през последната година. Всички знаем, че преди две години тимът завоюва Лига Европа. Миналата година Айнтрахт не се показа безапелационно в шампионата, само че с заключителен спринт съумя да приключи на 7-мо място. Старши треньорът Оливер Глазнер ги напусна предходната година и аз персонално го харесвах доста като метод на игра.

Сега клубът се управлява от Дино Топмьолер, който е млад треньор. Той бе асистент на Юлиан Нагелсман в Република България Лайпциг и Байерн Мюнхен. По време на подготовката Топмьолер имаше съществени проблеми да наложи своя жанр на игра, а и Айнтрахт загуби два мача от районни тимове и имаше напрежение. След една безапелационна победа за Купата на Германия против Локомотив Лайпциг и след тази против Дармщат, тимът демонстрира, че се стабилизира.

" Синя " доминация! Останаха билети единствено за Сектор " Г " на националния стадион

Феновете на Левски изкупиха 80% от пропуските

В мача против Дармщаdт ми направи усещане, че Франкфурт игра доминантно в система 3-5-2. Айнтрахт играе така наречен 3-3-2-2, с трима централни бранители, един отбранителен халф и двама халф-бекове, както и две осмици и двама нападатели. Това подготвя претрупан център и притежание през центъра. Да не забравяме, че там играят Ельес Шкири, който пристигна в клуба от Кьолн, Марио Гьотце - мозъка на отбра и Себастиан Роде, който се контузи и отпада за мача с Левски. Това е добра вест за " сините ", тъй като Роде е класен футболист, който е индивидът, носещ манталитета на тима. За мен това е огромна загуба за Айнтрахт Франкфурт. Напред играят Йеспер Линдстрьом и Рандал Коло Муани, а те са футболисти, които в действителност добре могат да комбинират и да търсят дълбочината със завършващи удари. Те са подпомагани по крилата от Филип Макс и Жуниор Дина Ебимбе.

За мен Левски обаче има своите шансове, тъй като Айнтрахт Франкфурт игра през вчерашния ден едвам втория си мач за сезона, до момента в който " сините " са много по-напред с материала поради игровия си темп.

Айнтрахт играе доста бързо. Това е преимущество за тима, както и за немския футбол, тъй като тук самото движение е доста по-високо. Гледах няколко мача на Левски и мога да каже, че тимът се пробва да играе бързо и динамично, само че разликата е в самото движение, тъй като Левски е този, който задава темпото в България. В предни позиции в Германия постоянно се търсят бързи футболисти, тъй като бързината не се тренира, а се купува. Айнтрахт Франкфурт разполага в лицето на Коло Муани и Линдстрьом много бързи играчи, които имат положителни качества да играят и един на един.

Аз мисля, че Айнтрахт ще се опита да задържи Коло Муани. Последните информации, че Пари Сен Жермен е отправил втора усъвършенствана оферта, тъй като първата бе отхвърлена изрично. Факт е, че този футболист пристигна незнаен предходната година и единствено почит за клуба, тъй като да направиш един подобен трансфер за 1 година игра, е в действителност ужасно. Великолепна работа на скаутското звено на Айнтрахт Франкфурт. Мисля, че в първия мач френският национал ще бъде разполагаем.

Аз не мисля, че ще има подценяване, тъй като задачата на такива тимове е постоянно да играят в европейските клубни шампионати. Не е загадка за никой, че макар че разполагат с положителни финансови благоприятни условия, получават положителни финансови средства, а и за този вид клубове е значим и престижът. Голяма е еуфорията във Франкфурт, тъй като тимът разполага с едни от най-преданите почитатели. Левски би трябвало да се приготви за реванша, тъй като 55 хиляди души има на всеки мач на стадиона, който е един от най-хубавите в Германия. Просто Левски би трябвало да бъде задоволително добре квалифициран. Мисля, че Левски се готви задоволително добре за своите съперници.

Аз мисля, че е предимство за Левски - да играе на цялостен стадион. Разбира се, не е на " Герена ", а на " Васил Левски ", само че там ще дойдат доста повече хора. В никакъв случай не би трябвало да бъдат подценявани и почитателите на Айнтрахт Франкфурт, които са просто невероятни. Барселона беше изключение, тъй като почитателите на " орлите " си купиха билети посредством хора от там и покрайнините на града. От тогава такова освен това не може да се получи. Айнтрахт Франкфурт гостуваше във Франция преди две или три години и тогава дойдоха 9000 фена на тима. Харесва ми, че тимовете вършат хореографии и постановат дрескодове. Аз съм уверен, че почитателите на Левски ще допринесат за по-доброто показване на тима в четвъртък. Това мисля, че не е оригиналност за Левски - да играе пред цялостни трибуни.

Ние в България сме почитатели на опити и да си отлагаме мачовете от шампионата, когато играем в ЕКТ. Тук в Германия няма такова нещо. Просто това, че играеш за шампионатите не ти дава право да си отложиш мача. Сигурно и тези футболисти са натоварени, само че тука това въобще не стои на дневен ред. Те си играят в неделя, след това четвъртък, а по-късно в неделя. За тях не е проблем.

Когато Левски отстрани първия път Щутгарт, аз мисля, че на идната година, когато се паднаха още веднъж да играят, в Германия несъмнено съм чувал, че се говорило за реванш. Тогава обаче Левски за повторно отстрани Щутгарт. Така че Левски има своите шансове. Ще бъде доста мъчно, тъй като Айнтрахт Франкфурт е доста класен тим и има футболисти с темперамент и качества. Левски има своите шансове, тъй като Николай Костов е доста по-опитен треньор от Дино Топмьолер, а това е предимство за Левски. " Сините " играят чисто футболно с 4-3-3 и това ми харесва и 4-2-3-1, а това оказва помощ да се играе по крилата. Когато един тим като Айнтрахт Франкфурт играе с трима в отбрана и единствено двама флангови, там играеш един на един, и това ще е предимство за Левски. Разбира се, че Франкфурт е любимец и желае този роля и в това време няма да подценят по никакъв метод Левски ", приключи Илия Груев.
 Андриан Краев изравнява брат си Божидар по мачове за Левски
Андриан Краев изравнява брат си Божидар по мачове за Левски

Това ще се случи в четвъртък
Източник: topsport.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР