Илия Динков е вицепрезидент и член на управителния съвет на

...
Илия Динков е вицепрезидент и член на управителния съвет на
Коментари Харесай

Илия Динков: Дано никога повече не затваряме залите

Илия Динков е вицепрезидент и член на управителния съвет на Българската федерация по волейбол. Освен това е и началник на женския първенец Марица.

След публикуването на доклада на федерацията Динков даде изявление за формалния уебсайт за свършената работа и какво чака през 2021 година.

- Г-н Динков, Българската федерация по волейбол направи своя доклад. Доволен ли сте от свършената работа?

- Много е мъчно да се отговори еднопосочно на този въпрос. С оглед ситуацията и международната пандемия свършихме това, което беше допустимо. Но бяхме толкоз доста лимитирани, че няма по какъв начин да сме изцяло удовлетворени. От една страна съм удовлетворен, от друга - не. Можеше да има по-добър старт на работата ни, само че не зависи от нас.

- Какво не успяхте да извършите от 13 март насам?

- Най-големият проблем са надпреварите, които не се изиграха поради ковид. Най-тъжно ми е за подрастващите. Децата толкоз чакаха финалите, а ние бяхме принудени да ги отменим. Надявам се в никакъв случай повече да не се случи това.

- С кое от свършеното най-вече се гордеете?

- Рано е да се приказва за горделивост и за хвалби. Съвсем първоначално сме на дълъг път сме. Дано след събитията, които предстоят в България през 2021 година, да имаме с какво да се гордеем.

- Ще се оправим ли с шампионатите, които би трябвало да организираме? Чака ни европейско за дами, международно за младежи...

- Нямам никакво подозрения, че ще го създадем по най-хубавия метод. Работим от дълго време по тези въпроси. Освен това не са ни първите семейства. Знаем по какъв начин се прави. Обезпечили сме материалната база и финансирането. Имаме екип от експерти, които познават работата и ще се оправят допустимо най-добре.

- 2021 година очевидно още веднъж ще е белязана със знака на пандемията. Какви задачите сте си сложили?

- Дано да не е. Вярвам, че светът ще се възстановява. Целта е всички национални тимове да се представям по най-хубавия метод на шампионатите, които вземат участие. И нека в никакъв случай повече не затваряме зали.

 Dinkov-Petkov-Ganev

- Какво се промени във федерацията след идването на Любо Ганев?

- Работата е доста по-нормална. Има повече разговор. С Любо се работи доста елементарно. Нещата се вземат решение бързо. И той, и аз, и останалите от управителния съвет трупаме всеки ден опит. Вярвам, че занапред ще се работи по-лесно и по-позитивно.

- Ганев разгласи 2021 година като годината на женския волейбол в България. Вие сте директно обвързван с дамите. Какви са упованията ви от европейското състезание?

- Първо имаме участия на евролигата и имаме късмет да влезем във Волейболната лига на нациите. Това прави годината още по-отговорна. Комерсиалното съревнование може да се окаже не по-малко значимо от европейското. Що се отнася за упования, този въпрос е към треньорите. Отдавна съм в Марица и федерацията, само че в никакъв случай не съм си разрешавал да приказвам за ясни цели и задания. Не се меся в спортно-техническата част. Дано девойките бъдат живи и здрави. Сигурен съм, че ще се показват добре.

- При компликациите към пандемията може ли да има организационни проблеми?

- Вече направихме една мини подготовка. В Пловдив домакинствахме на шампионата от групите на Шампионската лига. Четири тима играха един против различен - всеки имаше по три мача. За страдание без аудитория, само че това не зависи от нас. Всичко мина прелестно и получихме доста възторженостти от останалите участници.

- Вие сте и президент на женския първенец Марица. Тази седмица е доста значима за тима. Какво очаквате?

- Да се показват добре на шампионата в Полша. Групите на Шампионската лига са мястото, което Марица заслужава. На първия шампионат играхме добре, макар че сме нов състав. Очаквам същото, а даже и повече в Лудж през тази седмица.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР