Илия Димитров е един от юношите на Левски, на които

...
Илия Димитров е един от юношите на Левски, на които
Коментари Харесай

Илия Димитров пред Efirbet: Левски не показа, че ме цени, искам да успея с Локо

Илия Димитров е един от юношите на Левски, на които клубът хлопна вратата. Дали шефовете на „ сините “ са били прави, занапред ще се разбере, само че пред нападателя към този момент има ново предизвикателство. Той ще води офанзивата на столичното Локо и ще опита да върне положителното му име след дългия изправителен изпит във втория ешелон.

В изявление за c Илия Димитров споделя какво желае да реализира с отбора от „ Надежда “, за какво е напуснал „ Герена “ и би ли се завърнал в миналото в родното гнездо. 

Илия, какво значи за Вас прехвърлянето Ви в Локомотив (София)?

Получавам късмет да възродя кариерата си и ще се опитам оптимално да се възползвам от тази опция. Искам с изявите си да съм потребен на Локомотив и да покажа, че клубът е направил правилен избор с мен.

Какви са първите Ви усещания от Локо?

Чувствам се добре, защото ситуацията ми е позната. Все отново съм играл тук наскоро и се веселя се, че се завръщам. Имах и други предложения, само че щом ме потърсиха от Локомотив, нямаше по какъв начин да кажа „ не “. Аз имам сантименти към този отбор.

Ще съумеете ли бързо да се интегрирате към тима?

Не мисля, че ще имам проблеми. Тук се усещам като вкъщи, а и футболният език е идентичен на всички места. Физически съм добре, защото през последните седмици упражнявах по самостоятелна стратегия. Бързо би трябвало да си върна единствено игровата процедура.

На какъв пост ще Ви употребява Иван Колев?

Г-н Колев е осведомен добре с моите качества. Ще играя там, където той реши, че съм най-полезен. Иначе аз съм си централен нападател и се усещам най-добре на върха на офанзивата. Искам да съумея в Локо (София) и да му оказвам помощ да извършва задачите си.

Как виждате капацитета на Локо?

Разполага с опитни играчи, има и перспективни играчи, има и качество. Очаквайте един тим, който може да е фактор в шампионата.

Не е ли оцеляването единствената цел?

Оцеляване не е точната дума за Локомотив. Все отново това е тим с име и обичаи, и не му отива да си живурка при майсторите. Да, завръща се след шест години в огромното футболно семейство, само че по-скоро ще се стреми да се утвърди в елита или освен това, а не да се бори да не изпадне. Като виждам какъв брой професионално работят ръководителите и спортно-техническият щаб на Локо и какъв брой са отдадени, съм оптимист за бъдещето на клуба.

Как ще се отрази на Локо това, че в първите си семейства няма да приема своите посетители вкъщи?

Това е най-неприятното, само че първият си мач на „ безпристрастен “ терен го взехме, тъй че ще опитаме да продължим по същия метод. Знаем, че управлението поставя големи старания да се върнем на „ Надежда “ и се надявам да се случи по-скоро.

Илия, бъдете прям и кажете за какво напуснахте родния си Левски?

Вижте, за един футболист е значимо да играе в тим, в който го ценят и почитат. Така се получи и с мен.

Кой от „ Герена “ Ви изгони?

Не е належащо да изпадам в детайлности. Ясно ми демонстрираха, че нямат потребност от мен.

Не Ви ли предложиха нов контракт?

Не. Нито е имало диалог за подобен.

Треньорът Живко Миланов сподели ли Ви, че не влизате в неговите проекти?

Аз нямах връзка с него. Нито професионална, нито друга.

Левски даде късмет на доста свои юноши, за какво Вие не получихте подобен да се наложите?

Така и не разбрах. Мисля, че като качества не бях по-лош от другите, нито от непрестанно привличаните чужденци. За последно обаче бях титуляр при триумфа с 3:0 над ЦСКА 1948. След това с 20-30 минути като промяна няма по какъв начин да си потребен на клуб като Левски.

Обиден ли сте на някого, откакто станахте непотребен?

Не. Това е преценка на управлението - да разчита на други български играчи, само че не и на излезли от последните години от синята школа юноши. На мен въобще не ми беше елементарно да напусна родния си и обичан клуб след 14 години, само че не ми оставиха избор.

Левски потегли с две загуби и е в рисковата зона. Има ли сили да излезе от нея?

Минали са единствено два мача и аз имам вяра, че Левски ще преодолее този сложен интервал и ще върви нагоре.

Какво бихте споделили на почитателите на „ сините?

Няма потребност да им споделям каквото и да е било, тъй като те постоянно са били 12-ият състезател на тима и са го подкрепяли безусловно. Особено в тези комплицирани за клуба времена.

Мислите ли, че в миналото е допустимо пътищата Ви с Левски още веднъж да се пресекат?

Във футбола и живота в никакъв случай не би трябвало да казваш в никакъв случай. Още повече, че в един клуб нещата са динамични. Сменят се играчи, сменят се треньори, сменят се шефове, и т.н. 

Какво състезание очаквате и ще успее ли ЦСКА да смъкна Лудогорец от върха?

Очаквам по-оспорвано състезание, най-много за местата от 3-то до 6-о и битката за оцеляване. Очаквам и повече млади български футболисти да развият качествата си този сезон, всички тимове да губят точки и всеки да може да победи всеки. Що се отнася до борбата за купата, ЦСКА ще гони Лудогорец и най-после ще се задоволи със среброто. На този стадий златото продължава да е непокътнато за отбора от Разград.

Още от ПРОГНОЗИ:

Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР