Илиана Иванова е кандидатурата на ГЕРБ за нов български еврокомисар.

...
Илиана Иванова е кандидатурата на ГЕРБ за нов български еврокомисар.
Коментари Харесай

Разпознаваема в Брюксел. ГЕРБ предлага Илиана Иванова за еврокомисар

Илиана Иванова е кандидатурата на ГЕРБ за нов български еврокомисар. Името ѝ беше обявено в коридорите на Народното събрание от водача на партията Бойко Борисов .

България остана без еврокомисар, откакто , с цел да бъде претендент за министър председател на ГЕРБ-СДС. Впоследствие тя стана вицепремиер и министър на външните работи в кабинета на Николай Денков от „ Продължаваме промяната-Демократична България “.

„ Взехме решение да предложим Илиана Иванова за еврокомисар. Тя е доста познато лице в Брюксел и е доста способена. Имахме още няколко претенденти, почтени, само че партията застана зад Илиана Иванова “, сподели Борисов и добави, че към момента нищо по избора на нов еврокомисар не е контрактувано.

Илиана Иванова е член на Европейската счете палата и ръководител на Комисията за надзор на качеството в институцията. Тя е някогашен евродепутат от ГЕРБ сред 2009 и 2012 година Между 2007 и 2009 е част от Столичния общински съвет, когато кмет на София беше Бойко Борисов.

Има приключена магистърска степен по интернационалните стопански връзки от Икономическия университет във Варна. Получава магистратура по бизнес администрация в Thunderbird University в Аризона, Съединени американски щати.

Другото предложение за нов български еврокомисар е депутатът от ПП-ДБ и. В сряда той удостовери номинацията си.
Източник: svobodnaevropa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР