Илиана Иванова, член на Европейската сметна палата, ще е кандидатът

...
Илиана Иванова, член на Европейската сметна палата, ще е кандидатът
Коментари Харесай

Бойко Борисов: Илиана Иванова ще е кандидатът за еврокомисар, номиниран от ГЕРБ

Илиана Иванова, член на Европейската счете палата, ще е претендентът за еврокомисар, номиниран от ГЕРБ. Това сподели водачът на ГЕРБ Бойко Борисов в коридорите на Народното събрание.

„ Много познато лице в Брюксел, доста способена, вие ще се убедите. Имахме още няколко претендента, само че партията избра нея. Те първо нямат политическо семейство. " Да, България ", Радан Кънев, е от ЕНП. За последните седмици някой, който желае да прави политическа партия, се занимава с Бойко Борисов. Всичко това беше основата да се направи политическа партия. Иван Гешев! Той не закачи нито веднъж Движение за права и свободи, нито Корнелия Нинова, Българска социалистическа партия, нито Има Такъв Народ, а на мен с Кирил Петков ни желае имунитета. Попита ли някой за две години и половина служебни държавни управления какъв брой каузи стоят на трупчета? ", разяснява още Борисов.

" За непознати деца да давам проба - вие давате ли проба за вашите деца? Я, престанете. От последните 2-3 седмици за следващ път някой, който желае да прави политическа партия, стартира да се занимава с Бойко Борисов, даже нарушавайки служебните си задължения. Всичко това, тези няколко седмици, беше да се направи основата на политическа партия. Гешев не закачи Движение за права и свободи нито един път, а на мен и на Кирил Петков ни желае имунитетите ", сподели Борисов.

" Години наред не съм имал имунитет. Няма да си разходвам силата да се изяснявам всеки ден по тези тематики. Видно е, явно е, че Гешев потегли да си прави партия с имената на Борисов и Кирил Петков. Не съм го виждал, не съм го чувал, не го познавам Борислав Сарафов. Не познавам никой от прокурорската квота, нито в избора на Сарафов, нито в избора на неговата заместничка. Аз и нея не я познавам. Негово право да приказва нелепости и понже ги приказва, че ние показахме, че или ще са същински сътрудници, ние не управляваме, ръководят Политическа партия и Демократична България. Те избраха министри, сменят всичко, не ни питат. След 8 месеца ще е противоположното. Днес ще върнем всичко в Народното събрание, всички комисии да са наши, с цел да можем да ги направляваме ", посочи той и съобщи, че ръководителите на комисиите, ще бъдат от всички останали партии, без Политическа партия ", съобщи Борисов.

" Ангажиментът ни е към Кирил Петков да оглави комисията по европейските въпроси ", сподели Борисов.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР