Илиан Илиев-младши успя да стане шампион в Кипър с отбора

...
Илиан Илиев-младши успя да стане шампион в Кипър с отбора
Коментари Харесай

Илиан Илиев-младши: Водещите отбори в Кипър са по-добри от тези в България

Илиан Илиев-младши съумя да стане първенец в Кипър с тима си Аполон Лимасол, само че изненадващо не попадна измежду избраниците на Ясен Петров за идните мачове от Лигата на нациите. Халфът описа малко повече за кипърското състезание и призна, че не се усеща афектиран от това, че няма повиквателна за националния тим.

" Ще е много сладка отмора, ще е по-дълга. Станахме първенци и ще имаме по-дълга отмора. Започваме от трети кръг в Шампионската лига. Много хора не наблюдават шампионата. То беше много равностойно. Доста тима желаеха да вземат участие в Европа. Девет мача нямахме победа, само че станахме първи. Това значи, че всички тимове са равностойни ", стартира Илиев.

" В първия сезон да станеш първенец е огромен триумф. Изиграх 25 мача, вкарах един гол, няколко асистенции. Смятам, че е добър сезон, а в този момент ще надграждам още ".

" Не бих споделил, че съм имал компликации. Имах потребност от акомодация. Всичко беше наред. Щом сме първенци, значи е както би трябвало всичко. Колективът беше на доста високо равнище, макар неприятната серия успяхме да се вдигнем и да станем първенци ", продължи халфът.

" Отборът е цялостен с чужденци, има над 15 чужденци. Има сърби, хървати. Колективът е на положително равнище. Треньорът е от немската школа, обикновено да е непоколебим. Там хората обичат доста повече футбола, в сравнение с в България. В последните 12 мача стадионът беше цялостен. Фанатици са. Там играят повече опитни футболисти. Бих споделил, че има много пространства, футболистите не играят отбранително. Доста положително състезание ".
 Илиан Илиев-младши стана първенец на Кипър
Илиан Илиев-младши стана първенец на Кипър

Аполон (Лимасол) с гръмка победа

" Бих споделил, че първите шест тим там, с първите шест в България, в Кипър са по-добри тимовете сигурно. Лудогорец ще е водещ тим, в случай че го сложим там. Ние имаме доста добра база, имаме всичко. Строи се нов стадион, който ще е страховит. Адаптирах се бързо. Бих желал да играя още повече, тъй като в някои мачове бях отвън стартовия състав. Ще желая повече голове и повече асистенции за идващия сезон. За един млад футболист е чест да играе с положителни футболисти. Покрай тях надграждам. Трябва да имаш темперамент, с цел да успееш в чужбина ".

" Илиан Илиев като цяло доста не се меси толкоз доста. Дава си мнението след мои мачове. Не бих споделил, че е бил доста прецизен. Винаги ми споделя да играя освободено и нещата ще се получат. На него препоръки не мога да му давам. Черно море направи много добър сезон и почитателите бяха страхотни. Може би малко класа не им доближи ", сподели още той.

" Това след мача с Левски е минало. Нормално е да защитя фамилията си. Ако беше към мен нямаше да отвръщам ".

" Първенството тук беше много забавно. Добро състезание за млади футболисти. Когато един млад футболист направи добър сезон, излиза в чужбина. Догодина ще има и варненско дерби, което ще е забавно след толкоз време. Беше яростно в борбата за оцеляване. Не съм играл във варненско дерби, единствено в юношите. Дори тогава беше огромен заряда ".

" Няма за какво да съм афектиран, че нямам повиквателна. Давам всичко от себе си в клубния тим. Още преди селекционерът е казвал, че разчита на мен. Аз си работя за себе си. В бъдеще се надявам да съм там. Голяма чест и фантазия на едно момче, което играе футбол е да чуе химна. Надявам се на позитивни резултати и да играем добър футбол ".

" Имам контракт в Кипър. Подписах за 4 години. Надявам се на по-добър сезон от сегашния. Искам да играя в топ 5 състезание. Най-много би ми допаднало испанското състезание. Иско ми е обичан футболист ", приключи Илиев-младши.
Източник: topsport.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР