Или тестът е направен след КСНС, но резултатът не може

...
Или тестът е направен след КСНС, но резултатът не може
Коментари Харесай

ГЕРБ се усъмни в теста на Никола Минчев |

" Или пробата е изработен след КСНС, само че резултатът не може да излезе за толкоз малко време, или пробата е взет преди КСНС ", съобщи в коридорите на Народно събрание някогашният здравен министър и сегашен народен представител от ГЕРБ-СДС Костадин Ангелов във връзка позитивния резултат от PCR на Никола Минчев .

Той беше безапелационен, че в случай че пробата е взиман преди КСНС, то Минчев е имал признаци преди съвещанието, като появяването му там е демонстрирала безотговорното му държание. 

Ангелов, също както сътрудниците си от " Възраждане ", видя тематиката за PCR теста на ръководителя на Народно събрание Никола Минчев като най-належащия проблем сега. 

Според депутата от ГЕРБ няма софтуерно време за обработка на теста сред приключването на съвещанието на КСНС и публикуването на резултата. Той изясни, че общоприетото време за приемането на резултати от тези проби е два часа. Ангелов разяснява и оповестения час на теста на Минчев и обяснението, че той е посетен от доктор в дома си. Според него е невероятно пробата да е взет към 20 ч., а резултатът да е бил подготвен малко след 21.

Той задочно зададе въпрос на Минчев за лабораторията, в която е култивиран теста, както и за дежурния вирусолог, който е валидирал теста. Той изясни, че съгласно практиката взетите вечер проби се разгласяват на сутринта, с цел да бъдат валидирани от доктор.

Бившият здравен министър съобщи, че карантинирането на държавното управление е било " животоспасяващ ход за Кирил Петков ".

Ангелов отхвърли да разяснява вчерашното държание на сътрудниците си от " Възраждане " и проведения от тях митинг. Той съобщи, че митингът е демократично право, само че не разяснява провеждането му при регистрирането на рекорден брой инфектирани и неспазването на противоепидемичните ограничения.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР