Или ще има евроатлантическо парламентарно мнозинство, или ще има про-Путин

...
Или ще има евроатлантическо парламентарно мнозинство, или ще има про-Путин
Коментари Харесай

Пеевски след проваления вот на вота: Надявам се колегите да разчетат знаците

Или ще има евроатлантическо парламентарно болшинство, или ще има про-Путин болшинство, което ръководи България. Ние в него няма да участваме, както видяхме и сътрудниците от ГЕРБ-СДС няма да вземат участие, тъй че това е вечерта на знаците, разяснява Пеевски, представен от Българска телеграфна агенция.

Малко по-рано ДПС и ГЕРБ демонстративно напуснаха залата по време на първото гласоподаване на вота на съмнение. Така от общо 127 дали своят вот " за " бяха 66 народни представители, " срещу " - 61. И в отсъствието им вотът на съмнение не мина, защото не бяха събрани нужните 121 гласа за свалянето на кабинета.

След 15 мин. отмора Движение за права и свободи и ГЕРБ още веднъж не влязоха в залата. Кворум нямаше, последва втора отмора. Депутатите обаче още веднъж не бяха задоволително и Росен Желязков приключи съвещанието.

Действията на Движение за права и свободи и ГЕРБ идват, откакто по-рано дерогацията за " Лукойл " остана с гласовете на ПП-ДБ, Българска социалистическа партия и " Възраждане ", а предложението на ГЕРБ и Движение за права и свободи тя да отпадне до 3 дни беше отхвърлено.

Дерогацията беше разисквана и на среща в Народно събрание сред Пеевски и посланика на Украйна в България Олеся Илашчук, като двамата се договориха да продължат да работят против режима на Путин и неговото финансиране, осведомиха от пресцентъра на партията.

Украинският дипломат благодари персонално на ръководителя на ПГ на Движение за права и свободи Делян Пеевски и на Движение за права и свободи за самодейната позиция в поддръжката на Украйна против незаконния путински режим от страна на България.

Специален акцент беше подложен върху ограниченията за преустановяване на всички стопански действия, които генерират милиардни облаги, с които се финансира съветската армия и частни военни компании като " Вагнер ". Аферата " Лукойл " би трябвало да бъде разкрита и всички забъркани да понесат отговорност, безапелационен бе Делян Пеевски.

Той акцентира, че за прекратяване на всички благоприятни условия за заобикаляне на европейските наказания и въздействие на Русия, за финансиране на военната акция в Украйна, ще сезира прокуратурата за определяне на цялостния размер на закононарушенията на длъжностни лица против глобите. Прокуратурата и ДАНС би трябвало да се намесят в тази чудовищна интернационална спекулация " Лукойл ", е мнението на ръководителят на ПГ на Движение за права и свободи Делян Пеевски.

Снимка: Пресцентър ДПС

Той е уверил дипломат Илашчук, че ще бъде настойчив до дъно в дейностите си, за гарантиране на спазването на глобите, запазването на националния и европейския суверенитет и основаването на безспорна неспособност от страна на висши държавни служители да си затварят очите пред тези рискови злоупотреби.

Пеевски осведоми дипломат Илашчук, че ще сезира прокуратурата и ДАНС за митническите данни за експорт и импорт на петролни артикули, създадени от съветски нефт, с генезис " Лукойл ". За следствието ще бъде изтънчено от украинските митници да бъде предоставена подробна информация за количествата, която ще бъде съпоставена с тази на българските митници.

По предварителна информация над 60% от модифицирания в " Лукойл Нефтохим " съветски нефт не отива за българския или украинския пазар, а съществуват обосновани догатки, че зад тези данни се крият милиарди, с които се финансира незаконния съветски режим и войната.

Председателят на ПГ на Движение за права и свободи Делян Пеевски и дипломат Олеся Илашчук се договориха да продължат интензивното си съдействие в действен порядък по този начин, че Украйна да получи нужната поддръжка, с цел да се отбрани от агресора.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР