Или приемаме увеличението на партийните субсидии, или си търсете друго

...
Или приемаме увеличението на партийните субсидии, или си търсете друго
Коментари Харесай

Борисов призна защо са увеличили партийните субсидии на 8 лв.

Или одобряваме нарастването на партийните дотации, или си търсете друго болшинство. Пред тази опция е бил подложен министър председателят Бойко Борисов и ГЕРБ от по-малкия си съдружен сътрудник - НФСБ. Това призна самият министър-председател през днешния ден.

Бойко Борисов изясни, че е разговарял с сътрудника си Валери Симеонов. На телефона по същото време е бил и финансовият министър Владислав Горанов. Пред тях е стоял въпросът дали да одобряват нарастването на дотацията, или да се провали гласуването на Бюджет 2020.

" Ние сме били срещу след референдума да се усилват партийните дотации. Но в Народното събрание се провокира рецесия. Ние не можеше да създадем кворум да приемем бюджета, изрично. Оказа се, че партийните дотации могат да попречат да се одобри бюджетът. Сиреч оказа се, че другите парламентарни групи се интересуват от тази точка в бюджета ", изясни Борисов.
Той сподели, че са се чули обидни думи по адрес на ГЕРБ, само че не приема  обвиняванията.

Борисов заръча на финансовия министър да направи план от кое място е пристигнала " Цифрата 8 лв. " и по какъв начин ще се харчат тъкмо парите.  Тази сума беше препоръчана от Българска социалистическа партия./ novini.bg



Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментарИме:Коментар:
`` Последни вести `` реклама
СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР