Или подписваш (оставката- б.р.), или си в ареста. Такъв е бил

...
Или подписваш (оставката- б.р.), или си в ареста.
Такъв е бил
Коментари Харесай

Или подписваш, или си в ареста - версията на Атанасов за оставката на Коцев

" Или подписваш (оставката- б.р.), или си в ареста. "

Такъв е бил изборът на основния секретар Живко Коцев съгласно съпредседателя на ПП-ДБ Атанас Атанасов, който се базира на " няколко достоверни източника " пред бТВ.

Както той се изрази - имало е цяла бригада, която е ходила по главата на Коцев. В това число и.ф. основен прокурор Борислав Сарафов, шефката на СГП Илиана Кирилова, нейният заместител и други. Общо към 4-5 индивида са оказвали напън върху Коцев, изясни Атанасов.

Според него основният секретар " тъй като една от задачите на това интензивно мероприятие беше точно тази ". Защото Министерство на вътрешните работи обезпечава реда по време на изборите и единственият неуместен на ГЕРБ-ДПС във ведомството беше основният секретар, уверен е Атанасов.

По мнението му обединението ГЕРБ-ДПС желае да си обезпечи чадър за пазаруване на гласове, защото от една страна разполага с мрежите за това, а от друга- има финансовия запас. Целта е след изборите да имат болшинство в Народното събрание, счита Атанасов. Според него ГЕРБ се държи като някогашната Българска комунистическа партия - окупирала е страната и не желае да се вършат никакви промени.
 Денков алармира прокуратурата за главсека, гледа акция 3 в 1
Денков алармира прокуратурата за главсека, гледа акция 3 в 1

Той желае проверяващите да ревизират и Живко Коцев, и Калин Стоянов

" Активното мероприятие също по този начин е проведено, с цел да се отклони вниманието от което показа Димитър Главчев. Четиримата министри нямат общо с ПП-ДБ ", изясни Атанасов. И прикани Главчев да предложи различен началник на Министерство на вътрешните работи, тъй като Стоянов щял да взе участие в обезпечаването на чадър за пазаруване на гласове на изборите.

Смяната на Калин Стоянов по-рано пък означавала държавното управление да падне още преди месеци. " Стиснахме зъби с вярата, че на ротацията ще има единодушие той да бъде заменен. Стоянов обаче потвърди, че обслужва ползите на ГЕРБ-СДС ", безапелационен бе Атанасов.

Той заприказва в детайлности и за назначението на Стоянов - " когато се обсъждаше състава на държавното управление, Борисов пристигна и сподели, че го интересува само кой ще бъде министър на Министерство на вътрешните работи и предложи Калин Стоянов. Когато попитах за какво него, Борисов отвърна - тъй като съм сигурен, че няма да ме арестува. Това беше аргумента. Не знам след това кой е приказвал с Калин Стоявов ".
 Калин Стоянов се оплака от напън от Кирил Петков
Калин Стоянов се оплака от напън от Кирил Петков

Един от случаите бил около локалните избори
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР