Или няма да има правителство, или трябва да се разберем

...
Или няма да има правителство, или трябва да се разберем
Коментари Харесай

Борисов гневен към ПП-ДБ: Ако не дойдете утре да отхвърлим ветото, не чакайте подкрепа от ГЕРБ!

" Или няма да има държавно управление, или би трябвало да се разберем още веднъж. Не знам кой е желал Нинова да става златен пръст. Чух, че Нинова и Кирил Петков споделили, че на следващия ден няма да се явят в Народно събрание. Призовавам ги на следващия ден да дойдат отхвърлим ветото. В противоположен случай се рискува доста. Изобщо не става въпрос за „ златен пръст “ и други партии. Аз започвам да не мога да управлявам депутатите от парламентарната група. Излиза, че ПП-ДБ би трябвало да работят с " Възраждане " и Българска социалистическа партия, в случай че ние не дойдем идващия път. Ще би трябвало да отхвърлят ветото с тях ".

Това сподели с ядосан звук водачът на ГЕРБ Бойко Борисов пред публицисти в Бургас, преди да влезе на предизборно заседание на партията му.

 

„ Ние не желаеме свръхпечалбата да отиде в една компания, а да влезе като налог в страната. Така ще употребяваме по-евтини горива. Изнася ли се на ниска цена гориво, създадено с съветски нефт? Ако се откажем от дерогацията, ще падне ли бензинът? “, попита той.

 

" Остават 1-2 дни до изборите и всички ужасно са се изнервили. Почват да се приказват неща, които несъмнено не ги и мислят, тъй като не помнят по какъв начин се случи тази сглобка. Това е държавно управление, наречено " Денков-Габриел ". Габриел не е министър, а е вицепремиер. Чух какви ли не приказки, че няма да има ротация или че министри без единодушието на ППДБ няма да се сменят. Само да припомня, че министри на ППДБ няма да има, в случай че не са подкрепени от ГЕРБ. Сиреч или няма да има държавно управление, или би трябвало да се разберем. Призовавам ги на следващия ден да дойдат и да приемем тези две неща, както и да отхвърлим ветото ", показа Борисов. 

" Ако на следващия ден ППДБ не се явят и не отхвърлим ветото, няма да мога да управлявам парламентарната група на ГЕРБ ", уточни той. И добави, че депутатите му го заплашват, че идващият път те няма да влязат в залата и ППДБ ще би трябвало да отхвърлят ветото с " Възраждане " и Българска социалистическа партия. 

" Разбирам, че всеки си надъхва електората. Приятелски ги апелирам на следващия ден да охтвърлим ветото, тъй като в един миг групата на ГЕРБ няма да ме слуша ", предизвести Борисов.

 

Асен Василев би трябвало да е вълшебник, с цел да излезем от тежката обстановка сега. Но по тази причина би трябвало да има държавно управление. Не можем да слушаме ултиматуми до безспир. Няма да има ротация – тогава няма да има държавно управление “, разгласи Борисов.

 

„ Отново страната е разграничена. От една страна президентската институция, от друга - държавното управление, от трета сме ние, от четвърта - олигархията. А на Народното събрание написа: " Съединението прави силата ". Ако ние не сме за затегната сглобка, нищо положително не ни чака. Знам, че очаквате от мене малко оптимизъм. Зависи единствено от вас. Оптимизъм може да има, в случай че резултатите ни са малко по-добри ", безапелационен е Борисов.

 

Аз почитам доста работещите в " Нефтохим ", само че компанията да си заплаща налозите, посочи някогашният министър председател. 

 

Той уточни, че свръхпечалбата, която е осъществила рафинерията с помощта на труда на служащите си, би трябвало да влезе в държавния бюджет, както е в цяла Европа.

" А дерогацията и в случай че някой ги дръжка да го вършат, значи предоставяне на специфичен статут на българската рафинерия, издействан от българската страна. Това значи, че българските консуматори би трябвало да получават по-евтини горива. Като виждам по какъв начин станаха 4 лв., а в този момент са 3,30 лв. - не виждам по какъв начин тази дерогация оказва помощ сега на българския жител ", съобщи Борисов.

 

Таксата от 20 лв. на мегаватчас дава опция за спомагателни доходи от 3 милиарда лева на година. Приветствам дейностите на държавното управление, неслучайно пръв съм се подписал, съобщи пред медиите в Бургас Бойко Борисов.


" Не знам кой е желал Нинова да става златен пръст. Мисля, че на следващия ден е прелестна опция двете партии, подкрепени от Движение за права и свободи, да отхвърлим ветото на президента ", сподели още той.

 

" Задоволяваме това, което сподели Асен Василев, че ревизират с Национална агенция за приходите какъв брой пари рафинерията дължи на страната ", добави водачът на ГЕРБ.

По думите му довечера Йордан Цонев ще има среща с Асен Василев и Румен Спецов, с цел да се дефинира механизмът за отплата на потребителите на горива.

" Хипотетично, в случай че се откажем от дерогацията, ще падне ли бензинът? Плавно си пълзи нагоре и стана 3,3 лева Когато беше Промяната, беше 4 лева Какво се промени в тази рафинерия - токът ли нарастна, газът ли, заплатите ли? Колегите от " Промяната ", когато чуят за " Газпром " и газа, са доста твърди, като стане въпрос за " Лукойл ", са подготвени да падне държавното управление... Това не мога да го схвана ", добави той и акцентира, че е взаимен с работещите в " Нефтохим ". При тези облаги на компанията те трябваше да взимат три пъти по-големи заплати, посочи той.

 

След изказването си пред медиите водачът на ГЕРБ влезе в препълнената зала, която го посрещна с овации.

 

" Ние с Бойко Борисов изградихме модерна България. Бъдещето ни е в този момент, дано на 29-ти да излезем да гласуваме за ГЕРБ ", сподели от трибуната Иван Алексиев, регионален координатор на ГЕРБ.

" По време на тази предизборна акция ние запазихме положителния звук. Компроматите в никакъв случай не са печелили. Трябва да привлечеш благосклонностите на хората с нещо положително ", посочи кметът Димитър Николов.

 

" Връщам се обратно във времето, когато в Бургас нямаше автомагистрала. Тогава направихме " Тракия ". Направихме моста, околовръстното, Меден рудник. За последните 3 година кажете ми някъде нещо да се прави. Освен единствено едни лозунги ", обърна се към залата Бойко Борисов.

 

" 200 блока санирахме в Бургас. А през последните 3 година - 0 санирани блокове. С тези нули сега се борим. Какво не направихме за тоя град, с цел да гласоподават за някой различен... Задавам си въпроса, отговора не го намирам. Колко пречиствателни станции се направиха, с цел да бъде чисто морето - стотици милиони се вложиха. Оттогава до момента чули ли сте нещо да се направи? По времето на ГЕРБ всички европейски фондове и стратегии работеха и нито една не е спирана. Крива плочка да се види по наше време - настъпва медийна нервност. Искам и аз да фотографирам нещо, но няма ", разгневи се водачът на ГЕРБ.

Той напомни филмите по " Дискавъри " за България и какъв брой е значим културният туризъм. После мина към интернационалната конюнктура и вътрешнополитическото положение на страната.

" Никога не сме по-близки до световен боен спор от в този момент. Надявам се да намерят дипломатите рационално решение. В противоположен случай би било доста неприятно и за нас. Истински се надявам на следващия ден да отхвърлим ветото на президента, с цел да може да тръгнат нещата. Бензинът е 3,30 лева Цената на уралския петрол е една и съща. От едната странат, когато приказваме за газ, слагаме по 20 лева и от горната страна. Помните ли какво говореха за " Балкански поток "? А в този момент се вижда по какъв начин той ще печели. Тази година ще излезем ще на облага и за 72 година вие ще получите от неприятния Бойко над 230 млрд лева в бюджета. Само това да съм ви направил, би трябвало да ми се регистрира. Нашите герои, за жалост, стават герои, когато умрат. Ние не обичаме някой да направи нещо хубаво ", показа Борисов.

" Нужно е въпреки всичко да има държавно управление. Отново страната е разграничена на 3-4. От една страна президентската институция, от друга - държавното управление, от трета сме ние, от четвърта - олигархията. А на Народното събрание написа " Съединението прави силата ". Ако ние не сме най-малко затегната сглобка, нищо положително не ни чака. Знам, че очаквате от мене малко оптимизъм. Зависи единствено от вас. Оптимизъм може да има, в случай че резултатите ни са малко по-добри ", изясни в умозаключение Борисов.

 

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР