Или Мирослав Боршош много се е объркал, или има чадър

...
Или Мирослав Боршош много се е объркал, или има чадър
Коментари Харесай

Велислава Кръстева: Частно НДК или Суджукгейт - проблемът е в чувството за безнаказаност

Или Мирослав Боршош доста се е объркал, или има чадър над него, с цел да си прави частно Министерство на културата с обществени средства.

Това сподели националният представител от ПГ на Движение за права и свободи Велислава Кръстева по Българска национална телевизия. Кръстева изрази подозрение, че става дума за такова огромно комплициране, каквото се насажда в общественото пространство.

Къде са парите. 17 млн. изчезват. Има един шеф, който отхвърля да дава бизнес проект. Как по този начин отхвърля? Отказва да се подчини на отрасловите си вицепремиери. Как по този начин ще отхвърля да се подчини на отрасловите си вицепремиери? Има си лична преценка за нещата. На всичкото от горната страна назидава “, уточни Кръстева. Според нея Боршош си е разрешил да назидава и прокуратурата.

Казусът НДК е все едно шефът на Агенция дипломатически парцели в страната да прави самичък външна политика. „ Ако господин Боршош, който аз познавам - естет, почитам го, има отношение към културата, е бил толкоз скъп за българската просвета, сигурна съм, че господин Борисов можеше да го направи него министър на културата “, сподели тя.

„ Същинският проблем е допускането на сходни феномени, тъй като дали абсурдът ще бъде частно НДК и отклонение или асимилиране на обществени финанси в изключително огромни размери или абсурдът ще бъде 4 тона суджук и в двата случая става дума за основаното възприятие за безотговорност у някои. Как се позволи това? Кои и по какъв начин могат да се слагат над закона и каква е диагнозата за положението над демокрацията, за което ние от Движение за права и свободи сигнализираме поредно месеци и повече от година наред? “, запита Кръстева. По думите й от ДПС считат, че би трябвало да се провокира публичен спор за положението на демокрацията.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР