Или как се стигна до изрази, придобили популярност от позабравена

...
Или как се стигна до изрази, придобили популярност от позабравена
Коментари Харесай

Възпитаникът Асен Василев и висотата на Харвардската риторика от парламентарната трибуна

Или по какъв начин се стигна до изрази, придобили известност от позабравена пошла подигравка
Вицепремиерът и финансов министър Асен Василев употребява циничен език от парламентарната естрада по време на дебатите за вота на съмнение, което втрещи народните представители.

Докато предния път Василев крещеше, че пенсионерите били в " рецесия ", през днешния ден той реши, че бедните би трябвало да до го д*хат.



" Вашата икономическа философия е, съобщи харвардският ученик, обръщайки се към опозицията.

 Асен Василев се обърна и към Кирил Ананиев, който при започване на дебата изчете претекстовете за желаното съмнение от страна на ГЕРБ-СДС, че дефицитът ни е измежду най-ниските в Европейския съюз тази година.

„ При 55% растеж на цените на горивата и 3 пъти на тези на газа - и двете ги внасяме, няма по какъв начин да не нарасне вносът. Но положителната вест е, че износът пораства с 20% във всички стокови групи, и то в случай че махнем резултата на инфлацията. 27,5% е общият растеж към трети страни “, уточни Василев.

„ Расте износът, само че не по опорката ви - износът на оръжие растял, а в безусловно всички сфери на стопанската система, похвали се Василев.

Според него за първото тримесечие на 2022 година вложенията са 883 милиона евро, а предходната година за този интервал  са били едвам 274 милиона. Спрямо 2019 година са се качили два пъти. Спрямо 2018-а пък са се качили малко над 15 пъти. И по този начин можем да вървим обратно през годините “, обясни Василев..

„ Въпреки че сме най-бедната страна в Европа, сме с инфлация, която е единствено с 3,5% по-висока от междинната за Европейски Съюз и със 7% по-ниска от тази в Естония. Инфлацията е международен и общоевропейски проблем, ЕЦБ търси общи ограничения. Най-лесно може да бъде понижена с повдигане на лихвените проценти, знаете това. Но политически е комфортно да се приказват нелепости “, продължи Василев.

„ Извинихте се, само че апелирам Ви, да не се повтаря такава имитация в залата “, направи забележка на Асен Василев краткотрайният парламентарен ръководител Мирослав Иванов във връзка думите на министъра, че икономическата философия на ГЕРБ е „ Да го духат бедните “.

„ Аз в случай че от тази естрада кажа " Да го духат бедните ", ще ме изгоните незабавно, с цел да си гласувате без един народен представител от опозицията, само че за министъра на финансите цинизъм може “, възмути се от трибуната Цончо Ганев от „ Възраждане “.

„ От ръководещите щяха да станат да ни линчуват, в случай че беше различен. Започнахте съвещанието със закани по какъв начин ще ни наказвате, в този момент доста апелирам категорично да отнемете дума на който и да било, който наскърбява с реплики като " Да го духат бедните " “, добави той.

„ Защо два пъти ги повтаряте тези думи от трибуната, не ви прави чест “, включи се Иванов. „ И не съм плашил никого с изпъждане “, отвърна ръководителят на Народното събрание.

„ Цинизъм е не да казваш истината от трибуната, а да казваш, че си зад българския народ, гласувайки против актуализацията на бюджета “, отбрани вицепремиера Искрен Митев от Политическа партия.

#ОставкаАматьори. Вече не. #ОставкаПростаци.

Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР