Илейн Томпсън-Хера (Ямайка) направи златен олимпийски дубъл на 100 и

Илейн Томпсън-Хера (Ямайка) направи златен олимпийски дубъл на 100 и ...

Илейн Томпсън постигна златен олимпийски дубъл


Илейн Томпсън-Хера (Ямайка) направи златен олимпийски дубъл на 100 и 200 метра в Токио за втори път в своята кариера след Рио де Жанейро 2016.

Ямайката, за която се очакваше, че тази вечер може да подобри и световния рекорд на легендарната американка Флорънс Грифит-Джойнър от 21.34 секунди, спечели с втори резултат във вечната ранглиста на дисциплината от 21.53 секунди (+0.8 м/сек) - нов национален рекорд на Ямайка.
Лалова и Ефтимова отпаднаха на 200 метра
Лалова и Ефтимова отпаднаха на 200 метра

Лош старт на деня за българите

Голямата сензация във финала поднесе 18-годишната Кристине Мбома от Намибия, която направи изключителни финални метри и се пребори за сребърния медал с нов световен рекорд за девойки под 20 години от 21.81 секунди. Тя и другата 18-годишна представителка на Намибия в този финал Беатрис Масилинги не бяха допуснати до участие на 400 метра в Токио заради високи естествени нива на тестостерон. Най-бързата на 200 метра през сезона и втора във вечната ранглиста до днес - американката Габриел Томас, зае третото място с 21.87 секунди.

В последния момент от тройката изпадна сребърната медалистка на 200 метра Шели-Ан Фрейзър-Прайс (Ямайка) с 21.94 секунди.
Ивет Лалова: Написахме история
Ивет Лалова: Написахме история

"След емсеци на сълзи и страх"

Източник: topsport.bg