Илън Мъск уволни всички маркетинг специалисти на Tesla в САЩ

...
Илън Мъск уволни всички маркетинг специалисти на Tesla в САЩ
Коментари Харесай

Мъск уволни всички маркетолози на Tesla заради твърде баналната реклама

Илън Мъск уволни всички маркетинг експерти на Tesla в Съединени американски щати поради „ прекомерно баналните “ реклами’ „ От описанието бихте си помислили за който и да е различен автомобил “


Появяват се нови детайлности за съкращенията в Tesla. Според организация Bloomberg, целият маркетингов екип на Tesla от 40 души в Съединени американски щати е бил напълно уволнен. Екипът е бил управителен от старши мениджъра Алекс Инграм, който също е бил уволнен.

В Европа останаха малко чиновници на Tesla в региона на маркетинга. В отговор на това Мъск отговори в своята платформа X (Twitter).

„ Това в действителност е правилно. Рекламите на Tesla бяха прекомерно елементарни и опростени. От описанието можеше да си помислите за всеки различен автомобил “.

Tesla от години не изразходва пари за реклама. Компанията разчита най-вече на устната информация от притежателите на коли за разпространяване на своите артикули. През месец май предходната година Мъск разгласи, че ще промени първичната си тактика. И ще се опита „ да направи малко реклама за своите автомобили„. В края на предходната година Мъск също по този начин съобщи, че Tesla ще организира дребна пробна рекламна акция, с цел да реши нейната успеваемост:

„ Казах, че ще популяризираме, ще го създадем в дребен мащаб и ще увеличим мащаба според от резултатите “.

По-рано бе обявено, че Илън Мъск счита да редуцира 20% от чиновниците на Tesla, защото доставките на коли за тримесечието са намалели с 20%. Мъск счита, че делът на съкращенията би трябвало да подхожда на спада в продажбите през последното тримесечие.

Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР