Илън Мъск трябва да продаде 10% от акциите си в

...
Илън Мъск трябва да продаде 10% от акциите си в
Коментари Харесай

Илън Мъск ще продаде 10% от Тесла, ако участници в анкета поискат това |

Илън Мъск би трябвало да продаде 10% от акциите си в компанията " Тесла " и разгласи, че ще го направи, в случай че за това гласоподава болшинството от участниците в анкета в Туитър, заяви Ройтерс. Анкетата бе оповестена през вчерашния ден и за денонощие в нея взеха присъединяване 3 500 000 души. Почти 58% от тях се произнесоха за продажба на акциите.

Мъск се реши на тази стъпка в отговор на данъчните начинания на Демократическата партия в Сената. В търсене на средства за финансиране на обществените разноски и инфраструктурните планове на американския президент Джо Байдън съпартийците му демократи предложиха да бъдат обложени акциите и другите активи на богаташите, които до момента не подлежаха на облагане.

Мъск възнегодува против самодейността, само че въпреки всичко провежда анкетата в Туитър. По оценка на организация Ройтерс 10% от акциите му в " Тесла " костват все още 21 милиарда $. " Тесла " е най-скъпата автомобилна компания в света, като неотдавна пазарната ѝ стойност надвиши 1 трилион $.

Освен нея Илън Мъск има и други доходоносни компании като Space X.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР