Илън Мъск слага на пауза сделката за придобиването на Twitter,

...
Илън Мъск слага на пауза сделката за придобиването на Twitter,
Коментари Харесай

Мъск няма да купи Twitter, докато не разбере колко точно са фалшивите профили

Илън Мъск поставя на пауза договорката за придобиването на Twitter, до момента в който не получи точни данни за броя на подправените сметки в обществената мрежа. Сделката " краткотрайно е в положение на задържане ", написа Мъск, и изиска доказателство, че спам сметките са не повече от 5%, както разгласи при започване на месеца компанията. След обявата на Мъск акциите на Twitter паднаха с към 20% преди отваряне на пазара.

Миналия месец изпълнителният шеф на Tesla и SpaceX. Плановете на Мъск за платформата включваха амбициозни промени, измежду които точно унищожаване на подправените сметки и потвърждаване на самоличността на потребителите. Милиардерът щеше да заложи и на разхлабване на регулациите за наличието, промотирайки платформата като естрада на свободното слово. Той се разгласи срещу окончателното блокиране на сметки и загатна, че когато поеме компанията, профилът на някогашния американски президент Доналд Тръмп ще бъде възобновен.

В началото на май Twitter разгласи, че през първото тримесечие подправените сметки на платформата са не повече от 5%. С актуалните ѝ 226 млн. дейни дневни консуматори това значи, че спам профилите наброяват към 11.3 млн. Оценката на компанията обаче се базира на извадка и статистически калкулации. Затова " оценката за подправени или спам сметки може да не показва тъкмо действителния им брой, а той може да бъде по-висок, в сравнение с сме пресметнали ", написа в документ на компанията, представен от The Verge.
Реклама Мъск преценя рисковете
Новината идва седмици откакто Twitter разкри в доклад за приходите си, че е надценявала броя на дневните си консуматори в продължение на три години. Компанията съобщи, че техническа неточност е довела до отчитането на голям брой сметки като дейни, макар че са обвързани с един консуматор. Това е довело до надценяване с към 1.9 млн. всяко тримесечие. Плановете на Мъск са да утрои дейната потребителска база на уеб страницата до 931 млн. през 2028 година, да понижи каузи на приходите от реклама и да заложи на нов бизнес модел, включващ платени проекти за бизнес консуматори и система за транзакции.

Последните данни, разкриващи действителната картина в Twitter обаче може да разколебаят милиардера, който пое забележителен риск поради договорката. Той трябваше да купи Twitter за 44 милиарда $ - 21 милиарда $ лични средства, а останалите заеми, обезпечени в това число посредством залагана на част от собствеността му в Tesla.

Намеренията на Мъск в последно време бяха сложени под подозрение. Акциите на Twitter вървяха надолу, само че в последните дни вложителите не се надпреварваха да ги купуват на по-ниската цена от към 45 $ за акция, надявайки се след това да получат по 52.40 при договорката. В същото време акциите на Tesla са изгубили 28% от цената си през последния месец, което затруднява Мъск да събере обещаните средства. Последният му ход може да е знак за излаз от договорката или опит да се контракти за по-ниска цена.
Свързани публикации Етикети Персонализация
Ако обявата Ви е харесала, можете да последвате тематиката или създателя. Статиите можете да откриете в секцията Моите публикации
Тема Компании
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР