Илън Мъск предложи да купи Twitter на първоначално договорената цена

...
Илън Мъск предложи да купи Twitter на първоначално договорената цена
Коментари Харесай

Илън Мъск е готов да купи Twitter на първоначално договорената цена от 44 млрд. долара

Илън Мъск предложи да купи Twitter на в началото контрактуваната цена от 44 милиарда $, с което може да постави завършек на една от най-шумните корпоративни правосъдни борби от десетилетия, още преди тя да е почнала всъщност. В понеделник вечерта изпълнителният шеф на Tesla е изпратил писмо до Twitter с предложение за затваряне на договорката, оповестяват международните медии. Първоначално през април милиардерът контракти придобиването на обществената мрежа, само че през юли се отхвърли поради подозрения, че платформата има доста повече подправени сметки, в сравнение с тя оповестява. Сега Мъск още веднъж обръща решението си на 180 градуса по-малко от две седмици преди плануваното начало на делото, което Twitter заведе, настоявайки за наложително осъществяване.

Според регулаторни документи, представени от Financial Times, юристите на Мъск са декларирали в писмото, че предприемачът има намерение да извърши договорката на 54.20 $ на акция, каквато беше в началото контрактуваната цена. Това ще се случи след приемане на нужното дългово финансиране и при изискване, че делото бъде спряно или отсрочено. Говорител на Twitter удостовери, че такова писмо е получено, и съобщи, че " желанието на компанията е да завърши транзакцията при 54.20 на акция ", без да прецизира дали предлагането ще бъде признато. Според осведомени от Twitter се притесняват, че задачата на Мъск може да е само да отсрочи процеса.

Страните са провели изключително чуване посредством Zoom рано във вторник със арбитър Катлийн Маккормик, настояват източници на FT. Twitter упорства за отбрана от съда като да вземем за пример заповед за даване на гаранции за времето и сигурността на завършването на договорката, а детайлите по сходен механизъм в този момент се разискват. Инвеститорите, наподобява, са приели съществено офертата и акциите на Twitter се покачиха внезапно след новината, като затвориха с 22% растеж във вторник до 52 $.
Реклама
Повечето анализатори смятаха, че за Мъск би било съвсем невероятно да се откаже от съглашението. В исторически проект за купувачите е извънредно мъчно да излязат от договорка, в случай че няма огромни нарушавания на съглашението. Мъск евентуално е схванал, че по-всяка възможност ще би трябвало да приключи придобиването, споделят пред Reuters експерти по право.

Мъск към този момент е продал акции на Tesla на стойност 15.4 милиарда $ откогато се съгласи да купи Twitter, а банки, измежду които Morgan Stanley, Bank of America, Mitsubishi UFJ Financial Group и Barclays, са се заели да дават дългово финансиране за 12.5 милиарда $. Те евентуално ще изгубят стотици милиони долари от договорката, защото ще им бъде мъчно да продадат дълга поради спада на пазарите напоследък. Въпреки това, банките са се съгласили да обезпечат финансирането, без значение дали могат да продадат заемите, и рискуват дълги правосъдни борби, в случай че се откажат.
Свързани публикации BYD - китайският съперник на Tesla, готви международна агресия 31 август 2022, 12:15 Бившият началник по сигурността: Twitter заблуждава американските регулатори 27 август 2022, 11:03 Twitter против Мъск – едно на нула за компанията 21 юли 2022, 08:17 Хронология на сагата " Илон Мъск vs. Twitter " - страните стигнаха до съд (инфографика) 16 юли 2022, 13:50 Оттеглянето на Мъск от договорката с Twitter слага началото на дълга правосъдна борба 9 юли 2022, 15:37 Мъск няма да купи Twitter, до момента в който не разбере какъв брой тъкмо са подправените профили 13 май 2022, 14:47 Вижте още публикации Етикети Персонализация
Ако обявата Ви е харесала, можете да последвате тематиката или създателя. Статиите можете да откриете в секцията Моите публикации
Тема Свят
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР