Илън Мъск потвърди, че има конструктивен недостатък в стартовата площадка,

...
Илън Мъск потвърди, че има конструктивен недостатък в стартовата площадка,
Коментари Харесай

Мъск заяви, че следващото изстрелване на Starship ще се състои след 1-2 месеца

Илън Мъск удостовери, че има градивен минус в стартовата площадка, и съобщи, че SpaceX ще бъде подготвена да извърши идващото изстрелване на Starship след 1-2 месеца.

„ Повредите на стартовата площадка Starbase в Бока Чика наподобяват съществени “ съобщи някогашният почитан чиновник на SpaceX,  Ерик Бъргър който преди този момент е работил на обекта.

Той сподели още, че съгласно него стартовата площадка може да бъде ремонтирана, само че ще би трябвало да бъдат конфигурирани дефлектори с водно изстудяване, които се употребяват за отклонение на пламъците на ракетните мотори при излитането. Инженерът е на мнение, че възобновяване и подсилването на структурата ще лишават от 4 до 6 месеца.

Мъск отговори, че SpaceX ще се постарае да се оправи по-бързо.

„ Преди три месеца започнахме да сглобяваме солидната стоманена плоча с водно изстудяване, с цел да я сложим под платформата за изстрелване на Starship. Ние неверно пресметнахме нейната устойчивост, тъй като се базирахме на статистическите данни за пожарите от сходен жанр. Нашите пресмятания демонстрираха, че тази структура ще издържи едно изстрелване на Starship. Но в този момент разполагаме с всички нужни данни и ще сме подготвени за идващото изстрелване след 1-два месеца “ – сподели Мъск.

Да напомним, че на 20-ти април SpaceX извърши тестово изстрелване на прототипа на Starship. Полетът продължи тъкмо 4 минути, след което ракетата бе отдалечено взривена.

Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР