Илън Мъск обяви плановете си да интегрира новопредставения чатбот с

...
Илън Мъск обяви плановете си да интегрира новопредставения чатбот с
Коментари Харесай

В електромобилите на Tesla ще бъде интегриран ИИ чатбота Grok на xAI

Илън Мъск разгласи проектите си да интегрира новопредставения чатбот с изкустсвеен разсъдък Grok в електрическите автомобили на Tesla. Grok, създаден от xAI – стартъп за изкуствен интелект благосъстоятелност на Mysk ще добави връзка и ‘пищност’ към взаимоотношението на електрическите автомобили с водачите. Според Мъск в редица значими аспекти Grok „ е най-хубавото, което съществува сега “ на пазара. Той се характеризира със саркастичния си темперамент и способността да дава отговор на провокативни въпроси, които нормално се пренебрегват от други ИИ системи.

Засега не са разкрити точните детайлности за консолидираното на Grok в електрическите автомобили на Tesla. Мъск обаче допуска, че в случай че успее да започва Grok във вградения в на Tesla компютър, електрическите автомобили на компанията ще разполагат с водеща изчислителна мощ в промишлеността.

В последна сметка, когато електромоболите на Tesla станат изцяло самостоятелни, Grok може да се трансформира в сателит на лидера, сходно на Amazon Alexa в домашна среда. Засега това са единствено спекулации, само че те откриват нови благоприятни условия за бъдещето на автомобилната промишленост.

В близко бъдеще притежателите на Tesla ще могат да стартират да взаимодействат с Grok посредством гласови команди. Той ще може да се приспособява към желанията на лидера, да вземем за пример при ръководството на климатика, сходно на новия гласов помощник, който ще се появи в Mini Cooper EV на BMW през 2024 година.

В момента Grok се тества от лимитирана група консуматори. Отзивите на тестващите сочат интерфейс, сходен на ChatGPT, само че с по-саркастична и консервативна багра. Това е срещнало утвърждение измежду потребителите, които търсят опция на съществуващите ИИ модели на.

Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР