Илън Мъск обясни решението си да се откаже от името,

...
Илън Мъск обясни решението си да се откаже от името,
Коментари Харесай

Илън Мъск обясни защо е преименувал Twitter на X

Илън Мъск изясни решението си да се откаже от името, и известното лого на Twitter със синята птица в опит да трансформира обществената мрежа в „ приложение за всичко “, както се изрази предприемачът.

„ Twitter беше обхванат от X Corp както поради свободата на словото, по този начин и като ускорител на X – приложение за всичко. Това не е просто компания, която сменя името си, само че продължава да прави същото нещо. Името Twitter имаше смисъл, когато можехте да пускате постове, лимитирани до единствено 140 признака – в този момент можете да публикувате съвсем всичко, в това число часове видео. През идващите месеци ще прибавим цялостна връзка и опция за ръководство на целия ви финансов свят. В този подтекст името Twitter няма смисъл, тъй че би трябвало да се сбогуваме с птицата. “

разкри Мъск

Новият основен изпълнителен шеф на Twitter Линда Якарино взе присъединяване в полемиката и удостовери, че приложението X ще включва функционалности като заплащания и банкиране. Якарино беше изтъквана от Twitter като човек, който може да възвърне доверието на потребителите и рекламодателите, което беше подкопано от поредицата неочаквани и не постоянно оправдани на пръв взор промени, направени по самодейност на Мъск.

Наскоро Мъск призна, че приходите от реклама на Twitter са намалели на половина, а на всичкото от горната страна колосът в региона на обществените медии Meta пусна директен съперник на платформата – Threads. Преименуването на Twitter на X съумя да притегли вниманието към платформата, само че съгласно специалисти, интервюирани от Bloomberg то надали компенсира изгубените милиарди долари от цената на марката. Още преди сключването на договорката за закупуване на Twitter Мъск изтъкваше проектите си да трансформира Twitter в супер приложение по модела на китайския месинджър WeChat, който се употребява освен за известия, само че и за необятен набор от финансови услуги, в това число потребителски заеми.

Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР