Илън Мъск намекна, че всички потребители на социалната мрежа X,

...
Илън Мъск намекна, че всички потребители на социалната мрежа X,
Коментари Харесай

Мъск обмисля въвеждане на месечен абонамент за социалната мрежа X

Илън Мъск загатна, че всички консуматори на обществената мрежа X, до неотдавна Twitter, в бъдеще може да заплащат за достъп до платформата. В диалог с израелския министър председател Бенямин Нетаняху милиардерът уточни, че платежната система е единственият метод за противопоставяне на ботовете.

" Преминаваме към малко месечно заплащане за потребление на системата ", сподели шефът на Tesla и SpaceX.

Не е ясно дали това е всекидневен коментар или сигнал за по-твърди проекти, които занапред ще бъдат оповестени. Мъск от дълго време разяснява, че решението му за унищожаване на ботове и подправени сметки в платформата ще изисква такса за инспекция.

Откакто пое Туитър предходната година, той се опита да подтиква потребителите да заплащат за усъвършенствана услуга, която в този момент се назовава X Premium. Там клиентите, които си заплащат, разполагат с повече функционалности, като по-дълги изявления и нараснала видимост в платформата.

Понастоящем потребителите към момента могат да употребяват X гратис. Въпреки че има явен финансов интерес за компанията да таксува потребителите, Мъск упорства, че усилието е ориентирано към справяне с ботовете. Най-богатият човек в света сподели, че търси по-евтини варианти за потребителите, писа Българска национална телевизия.

" Ще предложим по-ниско равнище на ценообразуване. Искаме това да е единствено дребна сума пари. Според мен това е единствената отбрана против големите армии от ботове, само че това е по-дълга полемика ", добави Мъск.

Превръщането на X в платена платформа обаче може да отблъсне огромна част от потребителите. Това от своя страна може да понижи приходите от реклама, които сега съставляват по-голямата част от приходите на компанията.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР