Илън Мъск има нова мания: Google. Милиардерът публикува публикации за голямата

...
Илън Мъск има нова мания: Google.
Милиардерът публикува публикации за голямата
Коментари Харесай

Илън Мъск влезе във война с Google

Илън Мъск има нова фикс идея: Гугъл.

Милиардерът разгласява изявления за огромната софтуерна компания в X с непрекъсната скорост. От стартирането на генератора на изображения Gemini на Гугъл той е споделил и дал отговор на повече от 100 изявления свързани с компанията. Повечето от тях, без да е изненадващо са сериозни.

Миналата седмица Гугъл беше принудена да спре Gemini след вълна от мнения, които я упрекнаха, че е прекомерно „ будна “. Потребителите се оплакаха, че Gemini генерира исторически неточни изображения на цветнокожи и дава странни отговори на някои запитвания.

Главният изпълнителен шеф на Гугъл DeepMind Демис Хасабис съобщи, че компанията се надява генераторът на изображения да бъде още веднъж онлайн след „ няколко седмици “. Той добави, че проблемите се дължат на това, че една добре замислена функционалност е била приложена „ прекомерно жестоко “.

В обява в X Мъск твърди, че изпълнителен шеф на Гугъл го е уверил, че компанията „ подхваща незабавни дейности за премахване на расовите и половите пристрастия в Gemini “.

Мъск, който постоянно подлага на критика политиките, които разказва като „ будни “, упрекна Гугъл, че употребява „ безумно расистко, антицивилизационно програмиране “ в своя изкуствен интелект. Той се нахвърли и върху други аспекти от активността на Гугъл, в това число водещата ѝ търсачка.

„ Gemini “ в действителност е единствено върхът на айсберга. Същото се прави и с търсачката на Гугъл “, съобщи милиардерът в един от отговорите. Мъск също по този начин взе на прицел услугата за е-поща на компанията, Gmail, и като че ли загатна, че „ идва “ конкурентен артикул, наименуван „ XMail “.

Gemini против Grok

В тази борба Мъск залага на карта освен репутацията си.

След като се сблъска с сходни проблеми с ChatGPT на OpenAI, Мъск основа своя лична компания за изкуствен интелект и пусна конкурентния чатбот Grok. Той твърди, че желае Grok да е по-забавен и по-малко „ откачен “ от противниците си.

Мъск сигурно се пробва да употребява разногласието с Gemini, с цел да подчертае преимуществата на съществуването на ИИ като Grok.

Милиардерът споделя мемета, които хвалят напъните на xAI като „ оптимално търсещи истината “ спрямо съперниците. Един от постовете по тематиката даже съумя да предизвика отговор от акаунта на ChatGPT в X. Акаунтът на бота отговори на един от постовете с думите: „ Чат, това действително ли е? “.

„ Може би към този момент е ясно за какво Grok на @xAI е толкоз значим. В момента той е надалеч от съвършенството, само че ще се усъвършенства бързо. V1.5 излиза след 2 седмици. Строгият блян към истината, без оглед на рецензията в никакъв случай не е бил по-съществен. “

каза Мъск в поста
Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР