Илън Мъск даде интервю за CBS, посветено на безопасността на

...
Илън Мъск даде интервю за CBS, посветено на безопасността на
Коментари Харесай

Илън Мъск: „Автопилотът никога няма да е идеален, но може 10 пъти да намали броя на ПТП“

Илън Мъск даде изявление за CBS, отдадено на сигурността на автопилота.
Последно време зачестиха случаите с електрическите автомобили, ръководени от автопилоти. Така да вземем за пример, през месец март тази година Tesla Model X на автоматизирано ръководство се блъсна в разградена бетонна бариера и се възпламени. Водачът, някогашен чиновник на Apple, почина. Видеозаписът от купето сподели, че компютърната система на електрическия автомобил на няколко пъти е предупреждавала лидера, че би трябвало да си сложи ръцете на кормилото, само че той не е реагирал.

Tesla твърди, че повода за злополуката е непредвидената смяна в структурата на заграждението сред двете направления на автомагистралата. Автопилотът не е могъл да разпознае трудността с ексцентрична форма.

Интервюто бе осъществено в движещият се електрически автомобил Tesla Model 3, в който Илън Мъск и Гейл Кинг се повозиха и се убедиха в сигурността на колата . Според Мъск, условието да не се пуска напълно кормилото, прави шофирането неведнъж по-безопасно.



„ Важно е да разберем, че автопилотът в никакъв случай няма да бъде съвършен. Нищо на този свят не е напълно. Но смятам, че той може десетократно да намали броя на произшествията. Тоест, ще имаме 10 пъти по-малко нещастни случаи и нещастия, и съществени контузии. Разликата е голяма. “ – сподели Мъск.

 

kaldata.com
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР