Икономисти от инвестиционната банка Goldman Sachs препоръчаха на инвеститорите да

...
Икономисти от инвестиционната банка Goldman Sachs препоръчаха на инвеститорите да
Коментари Харесай

В какви борсово търгувани стоки е изгодно да се инвестира, според Goldman Sachs

Икономисти от капиталовата банка Goldman Sachs предложиха на вложителите да влагат средства в борсови търгувани суровинни артикули, на фона на нараснал риск от криза в близко бъдеще. Причината е, най-общо казано, че суровините имат огромни шансове за скорошно възобновяване, на фона на задълбочаваща се енергийна рецесия, написа Bloomberg.

Анализаторите Сабине Шелс, Джефри Къри и Деймиън Курвалин считат, че рискът от криза отвън Европа (в САЩ) през идващите 12 месеца ще е много невисок. А в същото време спадът на петролния пазар в този момент дава " привлекателна входна точка " за дълготрайни вложения.

Цените на суровините скочиха внезапно през юни, защото спорът в Украйна наруши производството и аргументи спирания на веригите за доставки. Но по-късно темпът на повишаване на суровините общо взето отслабна, заради опасенията за идваща криза, защото огромните централни банки, в това число Федералният запас на Съединени американски щати (Фед), започнаха внезапно да стягат паричната си политика, с цел да овладеят инфлацията.

Докато инфлацията в Съединени американски щати остава висока, а Фед евентуално ще остане " ястребов " през септември по отношение на покачването на главната рента - пишат анализаторите от банката в записка, озаглавена - " Купувайте първични материали в този момент, а за рецесията ще се тревожите по-късно ".
 Прогнозата на Goldman Sachs за цените на петрола през второто полугодие
Прогнозата на Goldman Sachs за цените на петрола през второто полугодие

За третото тримесечие има огромно намаляване по отношение на предходната планирана цена

Обаче не всички огромни банки на Уолстрийт са настроени оптимистично във връзка с търговията със първични материали - някои се придържат към по-балансиран метод по отношение на вероятностите за борсово търгуваните първични материали. По-специално, Citigroup Inc предизвести през юли, че цената на петрола може да падне до 65 $ за барел към края на тази година, в случай че търсенето стартира да понижава. Суровият нефт марка Brent в последно време се търгува за към $100 за барел.

Goldman Sachs в същото време предизвести, че вероятностите за вложения във първични материали може да не са " гладки ", изключително в случай че курсът на $ продължи да пораства, което оскъпява суровините (а и други стоки) за притежателите на други валути (извън долара).
 Силният $ сее безпорядък в света - и това е единствено началото
Силният $ сее безпорядък в света - и това е единствено началото

Страдат други валути, софтуерни колоси, и кои още
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР