Икономистът Питър Сейнт Онг предупреди за съдбата на щатския долар

...
Икономистът Питър Сейнт Онг предупреди за съдбата на щатския долар
Коментари Харесай

Американският долар на ръба на “зашеметяващ срив”, твърди икономист

Икономистът Питър Сейнт Онг предизвести за ориста на щатския $ и за евентуалното ѝ влияние върху качеството на живот в Америка.

Според Сейнт Онж процесът на дедоларизация към този момент е в ход, като дялът на $ в международните запаси ще намалее от 73% през 2001 година до едвам 47% през 2021 година Сент Онж счита, че американските наказания подхранват наклонността, давайки за образец замразяването на $300 милиарда в съветската централна банка, откакто страната провокира война с Украйна.

Сент Онж твърди, че страните се отхвърлят от $ и се насочват към различни носители на стойност, като златото и еврото, заради световното осъзнаване на риска от наказания.

Той предизвести, че в случай че тази наклонност се резервира, може да настъпи цялостен срив в качеството на живот на елементарните американци. Сейнт Онг предвижда внезапно повишаване на инфлацията, пагубно намаление на американския стандарт на живот и спад на международния престиж на страната.


 


Неотдавнашните събития демонстрират, че предизвестието на Сейнт Онж може да се окаже прозорливо. Аржентина, страна с финансови усложнения, неотдавна разгласи , че ще заплаща за китайския импорт в юани, а не в долари.

Този отвод от американския $ следва сходни стъпки, подхванати от други страни през последните години, в това число Русия, Иран и Венецуела. Междувременно се оповестява, че страните от БРИКС (Бразилия, Русия, Индия, Китай и Южна Африка) работят по основаването на нова валута , която да не зависи от щатския $. Поне още шест страни желаят да се причислят към алианса.

Сент Онж заключи, че упадъкът на щатския $ не е предстоящ боязън, а сегашна действителност, като към този момент е в ход. Той предизвести, че в случай че наклонността не се обърне, последствията за Съединени американски щати могат да бъдат тежки.

Източник: cryptodnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР