Икономистът от Отворено общество“ Георги Ангелов коментира пред БНР“, че

...
Икономистът от Отворено общество“ Георги Ангелов коментира пред БНР“, че
Коментари Харесай

Икономистът Георги Ангелов: КЗК трябва да се събуди

Икономистът от „ Отворено общество “ Георги Ангелов разяснява пред „ БНР “, че цените в България доста бързо вървят нагоре . А в това време би трябвало да бъде тъкмо противоположното и стоките да поевтиняват. Според него всичко това се дължи на незадоволително конкурентния пазар и на раздаването на помощи за всички бизнеси у нас. По думите му по този начин се стига и до деформиране на метода, по който се работи.

Нещо повече. Ангелов изиска да знае за какво се подкрепят тези, които на процедура основават инфлацията . Помощта от страната е трябвало да се дава единствено под изискване и с приемането на съответни задължения.

Ангелов е на мнение също по този начин, че се одобряват скъпи ограничения, само че те не работят . И изясни, че когато са се вдигнали цените на зърното и на електричеството, в действителност това е дало съображение да нарастне и хлябът. Но всички тези фактори през днешния ден липсват . Дори беше отстранен Данък добавена стойност върху хляба, а той не поевтинява .

Това съгласно него е единствено един от образците. Затова ограниченията би трябвало да бъдат ориентирани към тези, които страдат, а не да бъдат индиректни през медиатори и даже да не доближават до бизнесите, които би трябвало да бъдат подкрепени в рецесията.

Ангелов прикани Комисията за защита на конкуренцията /КЗК/ да се разсъни , тъй като точно тя е законният орган, които има пълномощията да проверява и да постанова наказания. Затова съгласно него задача номер едно на идващия парламент би трябвало да бъде да се изберат членове на Комисия за защита на конкуренцията, които да работят.

Източник: iskra.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР