Икономистът и бивш посланик в Русия Илиян Василев направи на

...
Икономистът и бивш посланик в Русия Илиян Василев направи на
Коментари Харесай

Илиян Василев направи на салата вицепремиера Томислав Дончев


Икономистът и някогашен дипломат в Русия Илиян Василев направи на салата вицепремиера Томислав Дончев. Скандал видя неговия пост във фейсбук:

"Да, щом и Томислав Дончев се прави на Матросов, значи заповедта "от горе " е дадена. Но, даже той, най-хубавия от тях си проличава, че цялостен живот е бил надалеч от действителния бизнес и икномиката. Само с агитация не става.
Инвестициите в свързването към системата на АЕЦ "Белене " щели "да се избият ". От кого? От крайния консуматор, от резултатите на преносната мрежа - ЕСО. А те се дефинира от количествата продадена последна сила - няма никакви предпоставки, те да се усилят. Тоест върху едни и същи количества пренесена сила /това е положителния случай / ще имаме нараснали разноски по обезценка и употреба на преносната мрежа. Зорлем ще изплащаме посредством сметките новата непотребна инфраструктура. Тези 400 милиона са Алиса в страната на чудесата.
Не е възможно заместител министър ръководителя да не знае основни обстоятелства -а точно, че след 2021 съхранението на отработено гориво на територията на Русия се не разрешава. ДА не приказваме, че има наставления на Европейски Съюз,които вменяват като отговорности на всяка страна, която се занимава с нуклеарна енергетика да си строи нуклеарно вместилище.
Лъжа е, че няма да има по-голяма оферта, в случай че решим да продадем - над 500 милиона евро могат да се получат сигурно /аз не приказвам без да зная/. А пък историята, че това не става без експлицитната воля на Русия е годно и при строителството, а не виждам това да е необикновен проблем.
И отново, настоявам, че "съгласието " на Русия за продажбата е по дифолт, особено съгласно визирания от мен покупател. Ако, АСЕ откаже ги грози да ни върнат всички дадени пари. И това съм ревизирал.
Изобщо господа, нагазихте в тресавището и е добре, че към този момент сами си защитавате неуместните тези, а не Българска социалистическа партия или Атака. Не оставяте място са съмнения, включително и за членовете на ГЕРБ, че по тематиката Белене и доста други сте от едната страна на уравнението ".
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР