Икономистът и бивш министър и вицепремиер Николай Василев не подкрепя

...
Икономистът и бивш министър и вицепремиер Николай Василев не подкрепя
Коментари Харесай

Николай Василев: Бюджет 2022 е бюджет на дълга и на инфлацията

Икономистът и някогашен министър и вицепремиер Николай Василев не поддържа проекторамката на Бюджет 2022. Василев дефинира бюджета като бюджет растежа, на дълга и на инфлацията. 

Има много рискове по света – война, криза, енергийната обстановка, нова вълна на пандемия и естествено злополучие. Бюджетът харчи екстравагантно, без да са планували пари за тези обстановки. Това е все едно семейство да е положително положение,  но все пак да живее на ръба и зад ръба на своите благоприятни условия, съобщи Василев пред Българска национална телевизия.
Николай Василев предвижда най-драматичния недостиг в историята ни за последните 25 година
Ще имаме най-драматичният недостиг в историята за последните 25 години, предвижда някогашният стопански министър Николай Василев. ...
Прочети повече
По думите му бюджетът се обрисува с недостиг по негови сметки с 8% и все пак ръководещите постоянно употребяват думата „ уравновесен “. Кое му е уравновесеното на бюджета, недоумява Василев.

Бюджет 2022 е най-небалансираният бюджет за последните 25 години и с най-разхитителните и левичарски политики през последните 25 години, уточни Николай Василев.

Според Василев е огромен проблем да бъде залагана актуализация на бюджета преди да бъде признат самия бюджет. Това демонстрира огромна заплаха от нови милиард харчене през лятото, като Василев залага на 3 милиарда голословни разходи. Василев не вижда никакви десни ограничения, с цел да се гонят каквито и да било цени, а има единствено ултралеви ограничения. Няма нищо неприятно някой да бъде социалист, а новата ръководеща партия не отиде на избори с стратегия, която да покаже, че върви в тази посока, означи Николай Василев. 

Най-лесно се харчат подготвени пари, като сега все едно се отваря през прозореца и се хвърлят на открито, разкритикува Василев за следващ път бюджетът на държавното управление.

Василев предизвести, че в този момент сме като ранния гръцки сюжет с Бюджет 2022. Това е машинация, че като някои харчи – забогатява, сподели още някогашният министър. 
Николай Василев: Правителството е най-лявото от това на Жан Виденов
„ Новото държавно управление е най-лявото държавно управление по-късно на Жан Виденов. Първо харчи, след това пита. Ще направи най-големият бюджете...
Прочети повече
Той добави, че страните, които позволяват неточност на задължения и дефицити освен не забогатяват, а обедняват. В България за последните 25 години няма нито една година без огромен растеж на всички приходи. Доходите не престават да порастват, само че за мен по-здравословен е диалогът по какъв начин да се направи по този начин, че частният бранш да влага в стопанската система и по-естествен път на нови работни места, нови технологии и туризъм по този начин да порастват приходите в частния бранш, а освен страната да раздава, добави Николай Василев.

Ако някои би имал предпочитание да получава безпределно от бюджета, даже и 160 милиарда няма да стигнат. Разходите, които са планувани надвишават и най-високите ми опасения, посочи Василев. 

Николай Василев е разочарова и обезпокоен, като никой не е дал отговор какво става и за какво са се изхарчили 9 милиарда лева през декември месец. Той прикани някои бързо и транспарантно да изкара цялата информация за месец декември защо са изхарчени милиардите. Според него с настъпването на пролетта инфлацията би трябвало да намалее. Лятото може да е много по-приятно, в сравнение с до момента, чака Василев.

По отношение на средствата от Националния проект за възобновяване и резистентност, Василев означи, че би трябвало да имаме План, който да бъде утвърден. Ако Николай Василев бил министър или в политиката, би се отказал от актуализацията на бюджета през лятото, както от спестените посредством шмекеруване милиарди през декември месец. Защо не се употребява методът на концесиите, с които може да се построят автомагистрали, тунели и площадки за галактически совалки?, запита Василев, който поддържа намаляването с 30% на администрацията. 

Още:

Още от ИКОНОМИКА:
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР