Икономистът Хенрик Мюлер в колона за Spiegel каза, че доларът

...
Икономистът Хенрик Мюлер в колона за Spiegel каза, че доларът
Коментари Харесай

Германия вижда признаци на спад на долара

Икономистът Хенрик Мюлер в колона за Spiegel сподели, че доларът може да загуби статута си на съществена международна валута.

Според специалиста има три фактора, които слагат под подозрение бъдещето на американската валута. Както изяснява Мюлер, доларовата инфлация може съществено да разклати доверието на света в цената на американската валута. Той напомни, че покачването на цените в Съединени американски щати възлиза на 8% и в този момент по-нататъшното развиване на обстановката зависи от дейностите на Фед, оповестява РИА Новости.

Антируските наказания също могат да повлияят отрицателно на $. „ Най-страшното оръжие в арсенала на антируските наказания е замразяването на валутните запаси на Москва в други централни банки. До такава стъпка към момента не се е прибягвало във изчерпателен мащаб. Ако вследствие на такова отнасяне на парите от страна на суверенна Русия ще има опасения, че Вашингтон може всеки миг да конфискува валутните активи на други страни, сходно нарушение на доверието съществено ще навреди на $ “, сподели Мюлер.

Ситуацията в Украйна също по този начин бързо трансформира салдото на силите на финансовия пазар, което води до образуването и укрепването на нови блокове от суверенни страни с фрагментирани финансови пазари, които да заменят насърчаваните от Съединени американски щати световни финансови институции, акцентира икономистът. Тези промени биха могли да окажат въздействие и върху валутния пазар, сподели Мюлер.

Вчера стана известно, че Саудитска Арабия е почнала договаряния с Китай за продажба на нефт за юани. В понеделник се появи информация, че Индия и Русия обмислят основаването на механизъм за търговски сетълменти в национални валути (рупии и рубли).

Миналия четвъртък президентът на Съединени американски щати Джо Байдън приписа рекордната инфлация в Съединени американски щати на " цената " на глобите против Русия. Руският президент Владимир Путин съобщи, че управляващите на Съединени американски щати лъжат популацията си, криейки се зад Русия.

Ден по-рано Централната банка вкара краткотрайна процедура за интервенции с парична валута. Министерството на външните работи съобщи, че Русия, в лицето на засилените наказания, понижава потреблението на $ във валутни запаси и външни сетълменти, минава към незападни финансови пазари, а също по този начин се поставят старания за обезопасяване на капиталовите планове от външни отрицателни въздействие.

Имайте поради, че през ноември предходната година ръководителят на Федералния запас на Съединени американски щати предвижда нарастване на доларовата инфлация. През юли 2021 година съветският президент Владимир Путин обърна внимание на обстоятелството, че инфлацията в Съединени американски щати надвиши 5% при целеполагана към 2%, а американските законодатели изготвят бюджета с недостиг от 15% в продължение на две години. Той означи също, че излъчванията на $ за покриване на бюджетния недостиг в Съединени американски щати визира цялата международна стопанска система.

Превод: ПИ
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР