Икономистът Боян Дуранкев е определен единодушно за водач на листата

...
Икономистът Боян Дуранкев е определен единодушно за водач на листата
Коментари Харесай

Боян Дуранкев е определен за водач на листата на "Коалиция за България"

Икономистът Боян Дуранкев е избран единомислещо за лидер на листата на " Коалиция за България ". Това заяви водачът на АБВ Румен Петков след съвещание на политическия съвет на обединяването, оповестява " Фокус ".

Той сподели още, че се разискват повече от 40 кандидатури за евродепутати. Те са препоръчани от седемте партии, които са част от обединението.

" Всички те са с висше обучение. От тях 10 са представители на академичната общественост, хабилитирани лица. В това число 7 преподаватели във висши образователни заведения. Направили сме доста добър баланс като териториално посланичество, възрастово присъединяване и на практика опция да са подсигурява равнопоставеността на двата пола в листата ", сподели още Петков.

В края на март той разгласи основаването на " Коалиция за България ", която ще взе участие в евроизборите. Освен АБВ в обединяването са още " Обединен блок на труда Български лейбъристи ", " Българска партия Либерали ", " Възраждане на Отечеството ", " Българска левица ", " Движение за обществен хуманизъм " и политически придвижване " Социалдемократи ".

След оповестяването на името на обединението водачът на Българска социалистическа партия Корнелия Нинова реагира, като разгласи, че основателят на АБВ Георги Първанов се пробва да се върне в политиката през задния вход, като краде името на личната си партия, с цел да помогне на нейния конкурент. Както е известно, новото обединяване взима употребеното повече от 10 години от Българска социалистическа партия и няколко дребни партии име " Коалиция за България ". С него Георги Първанов завоюва президентските избори прз 2001 година, а социалистите - парламентарните избори през 2005 година, когато Сергей Станишев стана министър председател.

Името на водената от Българска социалистическа партия лява коалиция бе заменено през 2014 година по самодейност на тогавашния водач Михаил Миков. Обединението бе преименувано на " Българска социалистическа партия Лява България ". После Корнелия Нинова кръсти обединението " Българска социалистическа партия за България ".

Всичко, което би трябвало да знаете за: Евроизбори 2019 (203)
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР