Икономиката ще се нуждае от 2,3 млн. души за работа

...
Икономиката ще се нуждае от 2,3 млн. души за работа
Коментари Харесай

Япония ще обучи 110 000 специалисти по изкуствен интелект

Икономиката ще се нуждае от 2,3 млн. души за работа с AI през 2026 година

Познанията за работа с изкуствен интелект стават сериозно значими за развитите стопански системи
(снимка: CC0 Public Domain)

Изкуственият разсъдък е по едно и също време и опасност, и опция за пазара на труда. За да приготвят страната за новите условия, японските управляващи ще насърчат образованието на експерти в тази млада промишленост.

Потребността на японската стопанска система от експерти по изкуствен интелект се мери с 2,3 милиона свободни работни места през 2026 година, съгласно оценка на Nikkei Asian Review, която се базира на изказвания на държавни лица. До април идната година локалните управляващи ще подкрепят образованието на минимум 110 000 експерти за цифровата промишленост – както студенти, по този начин и експерти, искащи да преминат  преквалификация.

По груби оценки, сега към 1 милион души са ангажирани в цифровата промишленост в Япония, само че до април 2027 година страната ще има потребност от 2,3 милиона експерти със свързани профили. За да се развива в крайник с времето, японският бизнес се нуждае от консултанти за внедряване на цифрови технологии в бизнес процесите, както и от откриватели в приложната научна област.
още по темата
До края на март 2026 година, съгласно проекта, признат през юни от настоящето държавно управление, 3,3 милиона цифрови експерти би трябвало да намерят своя път в стопанската система на страната. Това е забележителна цифра на фона на общото население в трудоспособна възраст на Япония от 68 милиона души.

Ментори от практикуващи експерти ще бъдат включени в образованието на експерти, като за задачата университетските институции в Япония имат намерение да открият тясно съдействие с локални компании. Държавните стратегии също ще дават такава опция за искащите да преминат преквалификация.
Източник: technews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР