Икономиката се намира в последната фаза на сегашния си цикъл,

...
Икономиката се намира в последната фаза на сегашния си цикъл,
Коментари Харесай

Следващата криза е може би на 2 години разстояние

Икономиката се намира в последната фаза на настоящия си цикъл, която ще продължи още към две години. Това предвижда милиардерът Рей Далио, който е създател на един от най-големите хедж фондове в света.

" За да поддържа стопанската система и фондовия пазар Федералният запас ще би трябвало да увеличи главните лихви по-бързо, в сравнение с чакат анализаторите ", разяснява ръководителят на Bridgewater Associates пред CNBC.

Далио предизвестява вложителите да бъдат по-внимателни на фондовия пазар, като той чака рисковете на него да се покачат в бъдеще.

В понеделник специалистът показа своята нова книга на американския пазар " A Template for Understading Big Debt Crisis ", в която той се пробва да изясни какво тъкмо се случи през 2008 година при започване на финансовата рецесия и по какъв начин тя може да помогне за предотвратяването на последваща такава.

" Наследството от срутва през 2008 години е обвързван с това, че централните банки гледат с по-голямо внимание балоните на пазара, които постоянно се появяват преди рецесии. Настоящото равнище на дълга обаче не е притеснително ", счита Далио.

Експертът счита, че идната рецесия няма да бъде толкоз опостушителна, само че ще провокира по-сериозни проблеми в обществената и политическата сфера. /money.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР