Икономиката продължава да се съживява, през април общият на България

...
Икономиката продължава да се съживява, през април общият на България
Коментари Харесай

Продължава съживяването на икономиката, през април има 52% ръст на вноса

Икономиката продължава да се съживява, през април общият на България е 6,042 милиарда лева, което е растеж от 52% по отношение на същия месец на миналата година. Това демонстрират данни на Националния статистически институт, представени от.
За първите четири месеца на годината общо в страната са импортирани артикули на стойност 23,164 милиарда лева, което е с 18,2% повече по отношение на същия интервал на 2020 година Износът за трети страни се е нараснал със 7,7% и е на стойност 7,016 милиарда лева Основни търговски сътрудници на България са Турция, Китай, Съединените американски щати, Сърбия, Обединеното кралство, Република Северна Македония и Руската федерация, които образуват 55,9% от износа.
 Малко над 70 компании са подкрепени финансово в Коронавирус рецесията от Фонда на фондовете Малко над 70 компании са подкрепени финансово в Коронавирус рецесията от Фонда на фондовете
74 компании са получили финансова поддръжка посредством Фонда на фондовете (ФнФ) по двете специфични ограничения, основани след експлоадирането на Коронавирус пан...
Само през април износът е повишен с 28,8% по отношение на същия месец на миналата година и е в размер на 1, 860 милиарда лв.. Вносът през първите четири месеца се е нараснал с 15,8% в съпоставяне със същия интервал на 2020 година и е на стойност 8,969 милиарда лева Най-голям е стойностният размер на стоките, импортирани от Турция, Руската федерация, Китай и Украйна.
За април вносът е повишен с 46,9% по отношение на същия месец на миналата година и е в размер на 2,447 милиарда лева, демонстрират още данните на Национален статистически институт. За интервала януари - април от България общо са изнесени артикули на стойност 21,259 милиарда лева, което е с 16,6% повече в съпоставяне със същия интервал на 2020 година, а през април общият експорт на артикули възлиза на 5,753 милиарда лева и е повишен с 47,9% по отношение на същия месец на миналата година. Общото външнотърговско салдо е негативно през този интервал и е на стойност 1,905 милиарда лв.. За април също е негативно, само че в пъти по-малко - 288,3 млн. лв..
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР