Икономиката не е това, което беше. И точно, защото вярваме,

...
Икономиката не е това, което беше. И точно, защото вярваме,
Коментари Харесай

Кога мъжете спират да си купуват бельо?

Икономиката не е това, което беше. И тъкмо, тъй като имаме вяра, че постоянно има и още една позиция насочваме взор към не толкоз известната доктрина за „ показателят на мъжкото долни дрехи “, която насочва икономистите към това дали рецесията доближава.

Това е неточна прогноза, само че в случай че „ показателят на мъжкото долни дрехи “ е нещо, което би трябвало да се вземе поради, може би нещата сега не са чак толкоз зле.

Икономическото предписание беше подкрепяно от някогашния началник на Федералния запас на Съединени американски щати Алън Грийнспан

като жестоко средство за разкриване на задаваща се криза или начало на възобновяване. Експертите считат, че множеството мъже възприемат бельото като първокласна покупка и са склонни да понижат разноските за тези артикули в интервали на икономическа неустановеност.

Индексът се основава на теорията, че мъжете ще понижат пазаруването на ново долни дрехи, когато се тормозят за финансите си и ще усилят потреблението на наличностите.

Когато нещата се оправят още веднъж, това е една от първите покупки, които човек може да направи.

Данните на универсалните магазини Big W демонстрират, че продажбите на мъжко долни дрехи са се нараснали с 12% през 2020-21 година спрямо миналата година, само че са намалели от юни насам след началото на локдауните, предизвикани от COVID-19 в Сидни и Мелбърн.

Въпреки това, говорителка на Big W сподели, че продажбите на мъжко долни дрехи се „ търгуват нагоре с двуцифрено число “ в магазини, които към момента са отворени, предполагайки, че

„ когато отворим още веднъж, продажбите ни ще скочат и сме оптимисти за растеж от 4-5% по отношение на предходната година “. 

Междувременно австралийският бранд AussieBum продаде спортни екипи и бански костюми на стойност 21,2 млн. $ през 2020 година, (най-добрата си година до момента) когато огромна част от света беше в изолираност. Продажбите тази година възлизат на 13,9 млн. $ макар продължаващите блокирания по света.

Управляващият шеф на AussieBum Шон Ашби сподели, че клиентите, които пазарят онлайн, до момента в който са били принудени да остант вкъщи, са нараснали продажбите, само че спиранията в производството и разноските за транспорт са повлияли на търговията.

„ Изненадата за мен е, че последната финансова година беше най-хубавата в историята на компанията “, сподели той.

Други икономисти са много по-скептични и споделят, че това е един от редицата показатели, създадени за предсказание на бъдещето, само че доказателствата в тяхна поддръжка са „ неуверени “.

„ COVID-19 прекатурна „ показателя на червилата “, защото потребителите си слагаха по-малко грим поради наложителните маски,

прекосяваха към работа от у дома и се концентрираха повече върху режимите за грижа за кожата, в сравнение с върху декоративната козметика “, сподели тя.

Както всички показатели, „ показателят за бельото “ е единствено една опростена, въпреки и нетрадиционна мярка за премерване на стопанската система, написа businessnovinite.bg. И като всички ограничения, би трябвало да се третира с любознание и нерешителност и да се прави оценка дружно с по-широк набор от обичайни стопански индикатори, с цел да се схванат актуалните стопански условия.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР