Икономиката на Япония ще се свие с 4,7% по време

...
Икономиката на Япония ще се свие с 4,7% по време
Коментари Харесай

В Япония очакват икономиката да се свие с 4,7% до март 2021 г.

Икономиката на Япония ще се свие с 4,7% по време на фискалната година до март 2021 година, разгласи Централната банка, която предвижда възобновяване на идната година, само че в това време предизвестява, че несигурността се резервира, осведоми Агенция Франс Прес.

Прогнозите на специалистите бяха стопанската система да се забави от 5,7% до 4,5 на 100 . Прогноза от април бе закъснение на японската стопанска система с 5,0-3,0%.

Банката на Япония се надява на бъдещо възобновяване, само че предизвестява, че има възможност от нова вълна на разпространяване на ковид , което затруднява калкулациите.

Японската стопанска система евентуално ще стартира последователно да се усъвършенства от втората половина н а тази година след възобновяването на икономическата интензивност, само че скоростта се чака да бъде умерена, до момента в който новият ковид продължава да оказва въздействие по света, означават от банката.

Банката на Япония чака международната стопанска система да стартира да се възвръща, а прогнозата за Брутният вътрешен продукт на азиатската страна е растеж от 3,3 на 100 в годината до март 2022 година
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР