Икономиката на Великобритания е нараснала през юни с 0,5 на

...
Икономиката на Великобритания е нараснала през юни с 0,5 на
Коментари Харесай

Икономиката на Великобритания е нараснала през юни с повече от очакваното

Икономиката на Англия е повишена през юни с 0,5 на 100 на месечна основа, над упованията на анализаторите. Това сочат данните на английската Служба за национална статистика (ONS), оповестени през днешния ден и представени от Ройтерс.

Икономисти, интервюирани от Ройтерс, предвидиха, че брутният вътрешен артикул (БВП) на шестата по величина стопанска система в света ще се усили с 0,2 на 100 по отношение на май. Точно с толкоз той се е повишил през второто тримесечие на годината, спрямо предходното тримесечие, съобщи Българска телеграфна агенция. 

На годишна база през второто тримесечие английският Брутният вътрешен продукт се е разширил с 0,4 на 100. 

Представители на бизнеса в Обединеното кралство, представени от Службата за национална статистика, показват, че спомагателният народен празник, който беше разгласен на 6 май в чест на коронацията на английския крал Чарлз Трети, е съдействал за повишаването на стопанската система на страната. 

" Ако се придържаме към нашия проект, стопанската система ни ще нараства по-бързо от тези на Германия, Франция и Италия ", съобщи английският министър на финансите Джереми Хънт, представен от Ройтерс. 
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР