Икономиката на Турция продължава да се бори с едни от

...
Икономиката на Турция продължава да се бори с едни от
Коментари Харесай

Достигна ли своя връх инфлацията в Турция, която е една от най-високите в света

Икономиката на Турция продължава да се бори с едни от най-високите равнища на инфлация в света. Дали обаче върхът е доближат? Отговор на този въпрос търсят локални и интернационалните икономисти, като надвива мнението, че инфлацията е на път да стартира да се забавя през юни, написа Bloomberg.

Експертите са единомислещи, че за първи път от февруари насам на днешния 23 май политиците ще запазят референтната стойност на 50%. Световни банки от UBS Group AG до Citigroup предвиждат, че лихвите ще се намалят преди края на тази година.
 Централната банка на Турция ревизира нагоре прогнозата за инфлацията
Централната банка на Турция ревизира нагоре прогнозата за инфлацията

Ще се стабилизира ли турската стопанска система?

Този месец централната банка на Турция ще отмине последния скок на инфлацията до към 75%, като евентуално ще удължи паузата на лихвените проценти, което води и до по-оптимистични прогнози.
 Снимка 411616
Източник:

За първи път от доста време насам инфлационните упования понижават, макар дългия непрестанен интервал на бързото увеличение на цените.

" След като главният лихвен % остава неизменен, чакаме централната банка да продължи да се опира на различните си принадлежности. В това отношение в деяние са проверките на инструмента й за установяване на наложителните запаси, рестриктивните мерки за растеж на заемите и банковите регулации, които да спомогнат за поддържане на рестриктивни финансови условия ", разяснява икономистът Селва Бахар Базики.

Ако лихвените проценти не се трансформират в обозримо бъдеще, фокусът от ден на ден ще се измества върху плануваната фискална промяна и различните принадлежности за стягане на паричната политика.
 Търговията сред Турция и Русия, която се трансформира в задача невъзможна
Търговията сред Турция и Русия, която се трансформира в задача невъзможна

Дългогодишните бизнес сътрудници са все по-затруднени
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР